Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2014

Ποιοι θα τρέξουν την εταιρία ακινήτων της Εκκλησίας

Ποιοι θα τρέξουν την εταιρία ακινήτων της Εκκλησίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Πέτρος Σουρέτης, ο πρόεδρος του Invest in Greece, Αριστομένης Συγγρός, ο πολιτικός μηχανικός Μιχαήλ Καρλούτσος (γιος του πρωτοπρεσβύτερου Αλεξ. Καρλούτσου, στενότατου συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητριου), ο Δημήτρης Παναγιωτίδης και ο Παναγιώτης Νασόπουλος είναι τα μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων που ιδρύει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην οποία συμμετέχει με 50% το δημόσιο.

Οι τρεις πρώτοι ορίστηκαν από την Εκκλησία και οι δύο τελευταίοι είναι οι εκπρόσωποι του δημοσίου. Αναμένεται η υπουργική απόφαση για τον επίσημο διορισμό των πέντε μελών, τα οποία στη συνέχεια θα συνεδριάσουν ώστε να επιλεγεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προσπάθεια αξιοποίησης ακινήτων θα ξεκινήσει από το οικόπεδο των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη.

Θέμα εβδομάδων είναι και η επιλογή του διεθνούς οίκου ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα εισφερθεί στην επενδυτική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v