Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2006

INΤRALOT: Το τουρκικό ”στοίχημα” και η ουσία

Σιγά σιγά έρχεται στην επιφάνεια η πλήρης διάσταση της περιβόητης πλέον δικαστικής απόφασης για το ”τουρκικό στοίχημα” στη γειτονική μας χώρα, μέσα και από τη νέα ανακοίνωση της δικής μας Intralot, που είναι μέτοχος της διαχειρίστριας του παιχνιδιού Inteltek, σε ποσοστό 45%.

Το euro2day.gr είχε γράψει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχε, ότι η δικαστική απόφαση ανατρέπει τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Και αυτή ακριβώς είναι η ουσία, όπως παραδέχεται έμμεσα και η Intralot (το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης βρίσκεται σε άλλη σελίδα του euro2day.gr), καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εμπίπτει στον νόμο ”Περί Δημοσίων Προμηθειών” της Τουρκίας.

Εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτό δεν το δεχόταν έως πρότινος η ίδια η... Κρατική Αρχή Προμηθειών της Τουρκίας.

Και ίσως κάποιο… λόγο να είχε!

Το λέμε αυτό διότι αν έχουμε καταλάβει καλά, οι αιτήσεις ακυρότητας εναντίον του διαγωνισμού στηρίζονται, μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τα επιχειρήματα των αντιδίκων), στο κατ’ αυτούς γεγονός ότι οι διαδικασίες του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν είναι σύμφωνες με αυτόν ακριβώς τον νόμο περί Δημοσίων Προμηθειών!

Κι έτσι, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η μελέτη του ”σκεπτικού” αλλά και των συμπερασμάτων της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, σε ό,τι αφορά την υπόθεση.

Επ’ αυτού βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιες ημέρες.

Λιγότερες όμως από τις 30 που έχει στη διάθεσή της η τουρκική Κρατική Αρχή Προμηθειών, για να εξετάσει το σοβαρό αυτό θέμα, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή της εντός 45 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v