Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2014

Ερχεται ρελάνς των ψαράδων στις τράπεζες

Ερχεται ρελάνς των ψαράδων στις τράπεζες

Στην αντεπίθεση ακούμε ότι ετοιμάζονται να περάσουν μεγάλοι όμιλοι ιχθυοκαλλιεργειών για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα αποθέματά τους.

Όπως αποκάλυψε χθες το Euro2day η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank και η Alpha Bank προσέλαβαν τη νορβηγική Akvaplan Niva για να διενεργήσει έλεγχο αποτίμησης αποθεμάτων σε Νηρέα, Δία και Σελόντα και οι πληροφορίες από τραπεζικές πηγές έκαναν λόγο για σημαντικές διαφορές που έχουν ανακύψει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τόσο η Νηρεύς, εγγράφως, όσο και η Δίας προφορικά επισήμαναν στο Euro2day.gr ότι από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους δεν παρουσιάζονται μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις στον ιχθυοπληθυσμό τους σε σχέση με τα καταχωρισμένα στα βιβλία τους στοιχεία.

Κάποιοι μεγάλοι του κλάδου, όμως, φέρονται να αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Ακούμε ότι οι διοικήσεις δύο εταιρειών βρίσκονται σε συζητήσεις για να προχωρήσουν από κοινού στην πρόσληψη άλλης εξειδικευμένης εταιρείας, η οποία θα απογράψει το σύνολο του ιχθυοπληθυσμού τους. Παρότι οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι έχει υπάρξει προεργασία και οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να αναθέσουν το έργο της απογραφής.

Η απόφαση για την πρόσληψη οίκου έχει να κάνει και με τις ενστάσεις των «ψαράδων» ως προς τη μεθοδολογία την οποία ακολούθησε η Akvaplan Niva.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, η Akvaplan διενήργησε δειγματοληπτικό έλεγχο, με δείγμα αφενός μικρό (σ.σ. λένε ότι δεν ξεπερνά το 5%) και όχι αντιπροσωπευτικό γεωγραφικά, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αναγωγές που δεν ισχύουν για το σύνολο του ιχθυοπληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v