Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2014

Ο Λαυρεντιάδης, η εγγύηση μαμούθ και οι δρακόντειοι όροι

Ο Λαυρεντιάδης, η εγγύηση μαμούθ και οι δρακόντειοι όροι

Δρακόντειοι είναι οι όροι που προτείνει ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούμενου μεταξύ άλλων για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Δεν είναι μόνο η πρωτόγνωρου ύψους εγγύηση που ζητά η Δικαιοσύνη και ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, αλλά και οι επιμέρους όροι της εγγυοδοσίας.

Έτσι ζητείται τα 100 εκατ. ευρώ να προσκομισθούν με εγγυητική από τράπεζα, η οποία λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ στο ποσό δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται κεφάλαια από καταθέσεις σε λογαριασμούς που έχουν ήδη δεσμευθεί.

Ταυτόχρονα, η εγγυητική θα είναι ανοικτή (σ.σ. χωρίς προθεσμία αποδέσμευσης του ποσού), ενώ επιβάλλονται και πρόσθετοι απαγορευτικοί όροι (παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση εξόδου εκτός Αττικής, η απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη κ.ά.).

Πρόκειται για ποσό και όρους που η πλευρά Λαυρεντιάδη δηλώνει αδυναμία να εκπληρώσει, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας κατηγορείται ήδη και για άλλες υποθέσεις.

Ενδιαφέρον σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει η τεράστια διαφοροποίηση στο ύψος της εγγύησης που προτείνεται για τον κ. Λαυρεντιάδη και για τους συγκατηγορούμενους και επίσης προφυλακισθέντες Α. Αθανάσογλου, Δ. Σαραμαντή, Γ. Παπαβασιλείου και Τ. Κολλίτζα.

Η εγγύηση για τους τελευταίους ορίστηκε στις 200 χιλ. ευρώ, εξέλιξη που δείχνει ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα της εισαγγελίας και των αρχών δεν έχει βρεθεί σε λογαριασμούς τους χρήμα που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα.

Αντίστοιχη διαφοροποίηση υπήρξε και στο ύψος των εγγυήσεων που ζητήθηκαν στην περίπτωση του Τ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v