Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2002

Η προσωπική στήριξη του κ. Kωστόπουλου στην Alpha

Με μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο - τουλάχιστον σύμφωνα με την ...πτωχή μνήμη ενός Χαμαιλέοντα - ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Ι. Κωστόπουλος, ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να αγοράσει 500.000 μετοχές της τράπεζας μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Πέρα από το γεγονός οτι ο κ. Κωστόπουλος προτίθεται να επενδύσει περίπου 6,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή (ποσό της τάξεως των 2,2 δισ. δρχ σε μια περίοδο που τα δισεκατομμύρια έχουν πάψει να είναι..μαρουλόφυλλα ακόμη και για τους ισχυρότερους επιχειρηματίες -επενδυτές) προκύπτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα . Γιατί τώρα;

Δεδομένου οτι η προαναγγελία συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της κερδοφορίας για το εξάμηνο, που είναι 60% μικρότερη από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είναι προφανές ότι πέρα από το ενδεχόμενο να θεωρεί ”φθηνή” τη μετοχή του ο κ. Κωστόπουλος (και γιατί όχι άλλωστε), υφίστανται και λόγοι ”ψυχολογικής υποστήριξης” προς τους λοιπούς ιδιώτες μετόχους.

Η είδηση ότι ένας insider αγοράζει μετοχές και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, σχεδόν ποτέ δεν περνά απαρατήρητη από τις αγορές, ακόμη και από τους επαγγελματίες.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι το χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται στην αναγγελία είναι τρίμηνο, που σημαίνει οτι θα τελειώσει σχεδόν ταυτόχρονα με την αναγγελία των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το γ΄τριμήνο.

Εχει και αυτό τη σημασία του, ιδίως εάν ο κ. Κωστόπουλος αισιοδοξεί ενδομύχως για το μέλλον. Επίσης, το 0,27% της τράπεζας (τόσο αναλογεί στις 500.000 μετοχές) ίσως να έχει και κάποια άλλη (προσθετική) αξία στην περίπτωση... ”στρατηγικών” εξελίξεων!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v