Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2006

Πιστοποιητικά ”μαϊμουδες”, μέρος 2ο

Γράψαμε πρόσφατα για παραστατικά και βεβαιώσεις εμπειρίας… ”μαϊμούδες” που μαθαίνουμε ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να εξαιρεθούν από τις- δύσκολες ομολογουμένως- εξετάσεις πιστοποίησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κάποιοι φερέλπιδες ”αναλυτές”.

Το εντυπωσιακό που έχει φτάσει στα αυτιά μας και το καταγράφουμε από τώρα ως ”φήμη” που ελπίζουμε ότι θα διαψευστεί (στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν το κρύβουμε, πολύ θα χαρούμε μια διάψευση των όσων μαθαίνουμε), είναι ότι αυτοί που αποσκοπούν σε εξαίρεση είναι… πολλαπλάσιοι εκείνων που θα δώσουν εξετάσεις!

Κι αυτό μας φαίνεται εξαιρετικά περίεργο.

Διότι στην αγορά όσοι απασχολούνται ως αναλυτές ή έστω ακόμη κι ως ”βοηθοί” ή ”μαθητευόμενοι”, είναι λίγο πολύ γνωστοί. Δεν έχουμε δα και κανένα τρομερό αριθμό απασχολούμενων στα τμήματα ανάλυσης των χρηματιστηριακών.

Τουναντίον, ο χώρος των αναλυτών (των πραγματικών όμως, όχι των… μουσαντένιων) χρήζει ενίσχυσης, πράγμα που δυστυχώς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι χρηματιστές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να μας προκύψουν καμιά… εκατοστή (μην πούμε καμιά διακοσαριά και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι) ”εξαιρέσεις” από τις εξετάσεις, λόγω υποτιθέμενης πρακτικής εμπειρίας.

Διότι μιλάμε για ένα χώρο στον οποίο οι επαγγελματίες γνωρίζονται μεταξύ τους… προσωπικά.

ΥΓ: Τα λέμε προκαταβολικώς γιατί αρχίζει και γίνεται προφανές ότι μετά θα έχουμε μεγάλο… ρεζιλίκι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v