Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2014

Το κλειδί για το ντιλ της Pasal και ο… μοναχικός Καρέλιας

Το κλειδί για το ντιλ της Pasal και ο… μοναχικός Καρέλιας

PASAL: Σημαντική άνοδο καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η μετοχή την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων.

Οι πιστωτές της πιέζουν για μείωση δανεισμού μέσω πώλησης του ποσοστού που διαθέτει στην Trastor με όρους που δεν είναι αποδεκτοί, ενώ το ενδιαφέρον ξένου στρατηγικού επενδυτή σκοντάφτει, επίσης, στη δυσκολία των τραπεζών να αποδεχθούν τους όρους του.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ,οι τράπεζες κρατούν το κλειδί των αποφάσεων και δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένες να το παραδώσουν, αν δεν εξασφαλίσουν καλούς όρους για τις ίδιες.

 

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Χαρτί για την οικογένεια Καρέλια και λίγους συλλέκτες μακροχρόνιων ευκαιριών.

Με ελάχιστα κομμάτια, η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε χθες... δύο σιγαρέττα δρόμο μέχρι τα 234,95 ευρώ. Ενδιαφέρουσα η κίνηση, κυρίως στατιστικά, καθώς καθημερινά δεν αλλάζουν χέρια παρά μερικές δεκάδες μετοχές, ωστόσο φτάνει πολύ κοντά στα 247,95 που είναι το «υψηλό» από τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Η μεσσηνιακή βιομηχανία καπνού αποτιμάται πλέον στα 650 εκατ. ευρώ (περίπου τις... πωλήσεις της) με σοβαρό μειονέκτημά της για τους επίδοξους παίκτες πως έξι μέλη της οικογένειας ελέγχουν το σχεδόν 92% του μετοχικού κεφαλαίου.

Free float... καπνός, που λένε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v