Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2014

Δημητριάδης: Έφυγε στην «επέτειο» κι άφησε συντρίμμια!

Δημητριάδης: Έφυγε στην «επέτειο» κι άφησε συντρίμμια!
Ο Χαμαιλέων δεν ξέρει αν πρέπει να το χαρακτηρίσει σύμπτωση ή... τραγική ειρωνεία (για την Κύπρο), το γεγονός όμως είναι ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, ο άνθρωπος που σφράγισε με την παρουσία του το ανελέητο «κούρεμα» των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες, ο κ. Πανίκος Δημητριάδης, παραιτήθηκε στην... επέτειο της έναρξης της τραγωδίας που ξέσπασε πέρυσι τον Μάρτιο.

Ένας χρόνος πέρασε από τότε, όμως ούτε οι περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων έχουν αρθεί, ούτε η Τράπεζα Κύπρου έχει ξαναγίνει κανονική τράπεζα (παρά τη θυσία της Λαϊκής), ούτε εξηγήθηκε ακόμη πώς ελήφθη εκ μέρους του πληθώρα αποφάσεων, για τις οποίες άλλωστε βρέθηκε να ζητά την παραίτησή του σχεδόν το σύνολο του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων, ουδείς έχει πληροφορηθεί ακόμη για ποιο λόγο ο κ. Δημητριάδης επέλεξε τον επενδυτικό οίκο της Pimco και του ανέθεσε να προσδιορίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, δουλειά στην οποία ο οίκος δεν είχε την πείρα, όταν όλα τα κράτη που βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση επέλεξαν την πασίγνωστη πλέον και σε εμάς BlackRock.

Σε σχέση με την υπόθεση της Pimco, βέβαια, υπάρχει στην Κύπρο και εισαγγελική έρευνα- καθώς βρέθηκαν κάποια μεταχρονολογημένα... συμβόλαια-, η οποία όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενόσω ο κ. Δημητριάδης επιστρέφει πλέον στα... καθηγητικά του καθήκοντα.

Το σίγουρο είναι πως ο καθηγητής της χρηματοοικονομικής και οπαδός του ΑΚΕΛ, το οποίο και τον τοποθέτησε στη θέση του διοικητή της ΚΤΚ, άφησε πίσω του... συντρίμμια στο τραπεζικό σύστημα.

Και μια «ιστορία» που θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v