Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2014

Τα ντεσού των εκδόσεων Alpha, Πειραιώς και το bonus για ΕΧΑΕ

Τα ντεσού των εκδόσεων Alpha, Πειραιώς και το bonus για ΕΧΑΕ

ALPHA BANK: Ούτε μία ούτε δύο. Με τρεις ομάδες θα διεξαγάγει το επόμενο διάστημα παρουσιάσεις σε επενδυτές σε Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή η Alpha Bank για την αύξηση κεφαλαίου ως 1,2 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη της τράπεζας αναμένεται να διενεργήσουν περίπου 300 ραντεβού με επενδυτές, αριθμός που αποτυπώνει το ισχυρό ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι παρουσιάσεις για την έκδοση 3ετούς ομολόγου από την τράπεζα και σήμερα ανοίγει το βιβλίο προσφορών.

Στόχος, όπως ακούμε, είναι το επιτόκιο της έκδοσης να διαμορφωθεί στο 5,25% - 5,5%.

 

ΕΧΑΕ: Υψηλότατα κέρδη αναμένεται να εμφανίσει στις 20 Μαρτίου η ΕΧΑΕ, όταν θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2013.

Ένας από τους σημαντικούς λόγους ήταν και οι μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου που υλοποίησαν πέρυσι οι ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, η έκτακτη αυτή ενίσχυση των αποτελεσμάτων αναμένεται να επαναληφθεί ως έναν βαθμό και φέτος.

Και αυτό γιατί μετά την πρόσφατη μελέτη της BlackRock, δύο μόνο ελληνικές τράπεζες θα επιχειρήσουν να αντλήσουν από την αγορά 2,95 δισ. ευρώ (1,75 η Πειραιώς και 1,2 η Alpha Bank). Αυξήσεις κεφαλαίου επίσης αναμένονται από την Αττικής και τη Eurobank.

Όσο και αν το τιμολόγιο των προμηθειών ψαλιδίστηκε σημαντικά -από τις 10 στις 2,5 μονάδες βάσης- το Δεκέμβριο του 2013, τα αναμενόμενα φετινά έσοδα της ΕΧΑΕ αναμένεται να ανέλθουν σε μερικά εκατομμύρια ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v