Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2002

”The dead cat bounce” II

Δυστυχώς πολλοί τεχνικοί αναλυτές εξακολουθούν να βλέπουν τη διαμόρφωση ανοδικών τάσεων στα αμερικανικά χρηματιστήρια ως ”πήδημα της ψόφιας γάτας”, δηλαδή σαν μια συγκυριακή άνοδο που θα εξελιχθεί σε νέα μεγάλη βουτιά!

Δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν λόγο και για ”ράλι των κορόϊδων” το επονομαζόμενο αγγλιστί ”suckers rally”, τονίζοντας ότι μια ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να κρατήσει και εβδομάδες, χωρίς όμως να αποτελεί παρά μια ανάπαυλα στην αδυσώπητη πτωτική τάση!!!

Το αν έχουν δίκιο ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Αλλωστε αρκετοί είναι και οι αναλυτές που ευελπιστούν (χωρίς να... δεσμεύονται) ότι ίσως είδαμε το τέλος της μεγάλης πτώσης.

Οι ...αρκούδες πάντως λένε οτι τα P/E είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα μιας bear market, κι οτι δεν είδαμε συνεδριάσεις με 90% πτωτικό όγκο συναλλαγών, οι οποίες να συνοδεύονται από συνεδριάσεις με 90% ανοδικό όγκο συναλλαγών , κατι που σηματοδότησε το τέλος της πτώσης σε όλα τα προηγούμενα μεγάλα bear markets.

Οι ”ταύροι” πάλι λένε ότι εφόσον τα επιτόκια είναι χαμηλά και η αμερικανική οικονομία πάει καλά, η αγορά θα συνέλθει ιδίως μετά τις 14 Αυγούστου οπότε οι CEOs θα δεσμεύονται πλέον εγγράφως (έως και...ενόρκως) για την αξιοπιστία των στοιχείων που δημοσιεύουν οι εταιρίες τους!

Τονίζουν δε ότι οι ”αρκούδες” έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ως ποσοστό των επενδυτών, που σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα αν αυτό (το γύρισμα της περασμένης Τετάρτης σε Dow κ.λ.π.) δεν ήταν το τέλος, είμαστε πολύ κοντά στο τέλος.

Μακάρι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v