Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2007

Oι ξένοι έχουν την ”έγνοια” του ελληνικού retail!

Δεν είμαστε και πολύ σίγουροι ότι είναι για… καλό, είναι όμως πολύ σημαντικό για να μην το αναφέρουμε. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί εκπρόσωποι μεγάλων ξένων ”παικτών” εκδηλώνουν μια κάποια… ”έγνοια” για το γεγονός ότι οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές ουσιαστικά απέχουν από τη Σοφοκλέους.

Οι… τεχνοκράτες θα πουν ότι αυτό συμβαίνει διότι οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές θέλουν πάντα να υπάρχει ισχυρό εγχώριο επενδυτικό στοιχείο, το οποίο να είναι σε θέση να διαφοροποιήσει έστω και μερικώς τη συμπεριφορά κάθε μιας αγοράς από τις άλλες περίπου ομοειδείς αγορές στις οποίες επενδύουν.

Οι… κακοπροαίρετοι θα πουν ότι απλώς οι ξένοι ψάχνουν τον… μουντζούρη, ώστε να μπορέσουν να ξεφορτώσουν μετοχές –αν και όταν το θελήσουν- αλλά έπειτα από σχεδόν 4 χρόνια ανόδου στο Χ.Α., δεν τον βλέπουν… πουθενά!

Διαλέξτε όποια άποψη σας κάνει περισσότερο. Δεν έχει και τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η απουσία των εγχώριων ιδιωτών επενδυτών αρχίζει να γίνεται αισθητή στους ”μεγάλους” της αγοράς.

Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λίαν προσεχώς θα πρέπει να αναμένουμε συγκεκριμένες προσπάθειες για την εκ νέου προσέλκυσή τους στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v