Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2007

Σφηνάκια με ΑΧΟΝ, ΕΤΕ και ΕΛΑΪΣ - UNILEVER

-Δεύτερη μέρα σημαντικής ανόδου για την AXON. Από χθες σας ενημερώσαμε για τις πληροφορίες περί ”πατέντας” στις παρεμβολές ραντάρ, σήμερα θα σας πούμε ότι τα ραντάρ της… στήλης ”έπιασαν” στον αέρα κάποιες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται ανακοινώσεις, ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες.

-Τα εύσημα απέδωσε χθες με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου, σε σχέση με την επιβολή προστίμου στην Εθνική Τράπεζα. Όχι, δεν έχουν κάτι εναντίον της ΕΤΕ οι άνθρωποι, απλώς θεώρησαν το πρόστιμο δείγμα ανεξαρτησίας της Αρχής και επικροτούν.

Όπως και να το κάνουμε, οι μικροεπενδυτές θέλουν να νιώθουν ότι υπάρχει ισότητα και ισονομία για όλους. Και για να το εμπεδώσουν αυτό το συναίσθημα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…

- Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της Unilever με την ΕΛΑΪΣ. Ο βασικός μέτοχος (Unilever) δηλώνει ότι θα επανεξετάσει τις συμβάσεις με την εισηγμένη θυγατρική και η θυγατρική απαντά… ”ψύχραιμα” ότι μπορεί να προκύψει μείωση των μικτών κερδών, κατά 46%. Για ποιο λόγο άραγε να συμβαίνουν όλα αυτά, σας αφήνουμε να το μαντέψετε.

Ωστόσο, το σωστό πρέπει να λέγεται. Αυτές οι ενέργειες του βασικού μετόχου είχαν ουσιαστικά προαναγγελθεί και μνεία τους έγινε ακόμη και στην ”αιτιολογημένη γνώμη” του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που ήταν βέβαια θετική ως προς τη Δημόσια Πρόταση της ”μαμάς” Unilever.

Nα δούμε τώρα πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά η ORN Capital που κατέχοντας πάνω από το 10% της ΕΛΑΪΣ είναι ο δεύτερος βασικότερος μέτοχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v