Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2007

Εκτός της σιωπής είναι και η υπομονή... χρυσός!

Δειλά δειλά, σιγά σιγά, λένε οι διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης (που έχει και δικά της ”εργαλεία” αξιολόγησης), αυξάνεται έντονα τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των ιδιωτών για τα τεκταινόμενα στη Σοφοκλέους.

Ναι, ακριβώς αυτών που παρατηρούσαν απαθώς όλο αυτό το διάστημα την αγορά να ανεβαίνει.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν οι ετήσιες αποδόσεις τόσο των μετοχών όσο και των Αμοιβαίων, ίσως να επηρεάζουν τα νέα ρεκόρ που γράφει ο Γενικός Δείκτης, ίσως να παίζουν τον ρόλο τους και κάποια ενθαρρυντικά δημοσιεύματα, αφού γενικά οι προσδοκίες για το 2007 είναι αρκετές.

Από την άλλη πλευρά, εμείς θυμόμαστε το ”σκληρό” διάστημα του Μαΐου και του Ιουνίου που έκαψε άγαρμπα τα φτερά αρκετών ιδιωτών οι οποίοι επέλεξαν να μπουν στην αγορά λίγο πριν εκείνη πιάσει ”τοπική κορυφή”.

Γι’ αυτό συνιστούμε προσοχή και υπομονή.

Σίγουρα το καλύτερο σημείο για να μπει κάποιος στην αγορά δεν είναι έπειτα από ένα ”σερί” πέντε ανοδικών συνεδριάσεων, κι όταν ήδη φαίνεται ότι οι περισσότερες μετοχές δεν ακολουθούν.

Το πιθανότερο είναι ότι η αγορά των ”ταύρων” έχει ακόμη δρόμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άνοδος θα είναι… ασταμάτητη. Πάντα δημιουργούνται ευκαιρίες εισόδου.

Κι από την άλλη, στα χρηματιστήρια όσοι τρέχουν να προλάβουν το τρένο κινδυνεύουν να βρεθούν στις... ράγες. Γι’ αυτό προσοχή στη βιασύνη.

Μερικές φορές, εκτός της σιωπής είναι και η υπομονή... χρυσός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v