Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2007

ΔΕΗ-ΟΤΕ: Το ίδιο…. έργο σε άλλη οθόνη

Δεν λέμε ότι δεν έχουν δίκιο σε όσα λένε οι άνθρωποι!

Δίκιο έχουν, τόσο ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης που ξεκίνησε αυτή τη… ”φάμπρικα”, όσο και ο ισχυρός ανήρ της ΔΕΗ, ο κ. Μανιατάκης (διοικητικά διότι πολιτικά είναι… άλλος) που ακολουθεί ως φάνηκε από τις χθεσινές του δηλώσεις τη ”μόδα” Βουρλούμη.

Ποια είναι αυτή η μόδα; Να βγαίνουν οι managers που διόρισε η κυβέρνηση και να καυτηριάζουν εντονότατα θέματα εργασιακών σχέσεων και κρατικής παρέμβασης που η ίδια η κυβέρνηση η οποία τους διόρισε… διαιωνίζει!

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο κοινό στοιχείο: Στις πολύκροτες ομιλίες αμφοτέρων λάμπει διά της απουσίας του οποιοδήποτε στοιχείο… αυτοκριτικής.

Αν κάτι δεν πάει καλά στις εταιρίες τους, φταίει είτε το κράτος, (γενικώς και αορίστως πάντα), είτε το συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Οι ίδιοι προφανώς τα κάνουν όλα σωστά. Απλώς συναντούν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Είναι να απορεί κανείς πού βρίσκουν την όρεξη και συνεχίζουν τέτοιο τιτάνιο έργο…

Το κακό είναι ότι οι συνάδελφοι-ανταγωνιστές τους από τον ιδιωτικό τομέα, είτε πρόκειται για τη ΔΕΗ, είτε για τον ΟΤΕ, δεν φαίνεται καθόλου να έχουν την ίδια άποψη.

Τουναντίον, θεωρούν ότι αμφότερες οι μεγάλες ΔΕΚΟ (και οι δύο ΔΕΚΟ είναι ακόμη στην ουσία, μη το ξεχνάμε) ενεργούν μονίμως ως μονοπώλια, με τις πλάτες της κυβέρνησης, εις βάρος των ιδιωτικών συμφερόντων και χωρίς να μεριμνούν για την ανάπτυξη της αγοράς.

Τουναντίον, κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν το status quo.

Το ελατήριο γι’ αυτή τη μονοπωλιακή συμπεριφορά; Η προσπάθεια όχι περιορισμού αλλά διατήρησης της δεσπόζουσας θέσης, για όσο το Δημόσιο προσβλέπει σε έσοδα από μετοχοποιήσεις και παρεμφερείς ενέργειες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v