Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2007

”Απορίες” που δημιουργούν... απορία!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κανονισμός του Χρηματιστηρίου προβλέπει αξιολόγηση των μετοχών από τη διοίκηση του Χ.Α., για τυχόν έξοδό τους από την κατηγορία στην οποία βρίσκονται και την υπαγωγή τους στην αγορά ”ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών”, με βάση τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα, ΔΥΟ φορές τον χρόνο.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Χ.Α. τον μήνα Οκτώβριο και στην πρώτη συνεδρίαση του μηνός Απριλίου κάθε έτους.

Έτσι λοιπόν… εξηγείται το δήθεν ”παράδοξο” να διαπραγματεύονται κανονικά οι μετοχές της Εγνατία και της Marfin Financial Group, παρότι προηγήθηκαν οι δημόσιες προσφορές και ειδικά στη δεύτερη το ποσοστό του free float περιορίστηκε σε κάτω από 5%.

Κι έτσι υποθέτουμε ότι λύνονται οι ”απορίες” κάποιων, που αποφεύγουν βέβαια να τις λύσουν… ιδιωτικά, διαβάζοντας έστω και τις βασικές διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Θα έχουν τους λόγους τους.

Επί του πρακτέου τώρα, είναι γνωστό ότι η MFG έχει λάβει απόφαση Δ.Σ. για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, με παραίτηση του βασικού μετόχου (δηλαδή της Marfin Popular Bank) από τα δικαιώματά του.

Η αύξηση αναμένεται να έχει υλοποιηθεί έως τον Μάρτιο, οπότε από διασπορά η μετοχή θα έχει και… περίσσευμα, αφού ο νυν βασικός μέτοχος θα έχει γίνει... μικρομέτοχος.

Υ.Γ.: Αυτή η ρύθμιση έχει γίνει ακριβώς για να υπάρχει χρόνος, είτε για placement είτε για αύξηση, χωρίς να... πηγαινοέρχονται οι μετοχές από κατηγορία διαπραγμάτευσης σε κατηγορία διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v