Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2007

Νηρέας-Kego: Τρία ερωτήματα προς... απάντηση

Από τα πλέον λογικά και προφανή deals αυτό του Νηρέα με την Kego.

Ο πρώτος αποκτά μια ακόμη μονάδα παραγωγής ιχθυοτροφών και την τεχνογνωσία για την ταχύτερη και αποδοτικότερη κατά 15% εκπάχυνση των ψαριών του.

Από την πλευρά της Kego, οι βασικοί της μέτοχοι εισπράττουν ένα σημαντικό ποσό και η εισηγμένη βρίσκει έναν μεγάλο πελάτη για να διοχετεύσει την τεχνογνωσία της, γεγονός που εναλλακτικά θα απαιτούσε αρκετά χρόνια μέχρι να μπορέσει να συνάψει συμβόλαια για τόσο μεγάλο όγκο παραγωγής.

Τρία ερωτήματα μένουν τώρα να απαντηθούν.

Το πρώτο είναι το αν τελικά μετά την επικείμενη δημόσια πρόταση, η Kego θα παραμένει ή όχι εντός χρηματιστηρίου, με τον Όμιλο Νηρέα πάντως να δηλώνει ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα η μετοχή να συνεχίσει να διαπραγματεύεται λόγω των θετικών προοπτικών της.

Το δεύτερο είναι το πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτές οι επενδύσεις, με τα στελέχη του Νηρέα να μην φαίνονται διατεθειμένα να ”δουν τους δείκτες τους να χαλάνε”.

Και τέλος, μέχρι πού θα φτάσει ο ρόλος του fund North Asset Management που όχι μόνο απέκτησε το 11% της Kego, αλλά φαίνεται ότι θα βοηθήσει το Νηρέα και σε άλλα του διεθνή εγχειρήματα.

Θα μπορούσε για παράδειγμα το North Asset Management να αποκτήσει σημαντική θέση και στη μητρική εταιρία μέσα από τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδυτικών αναγκών του ελληνικού Ομίλου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v