Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2014

Ο CEO των 500 ευρώ και σφηνάκια για Σαράντη και ΠΛΑΘ

Ο CEO των 500 ευρώ και σφηνάκια για Σαράντη και ΠΛΑΘ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 500 ευρώ τον μήνα διαμορφώθηκαν πέρυσι οι αμοιβές τόσο του (εκτελεστικού) προέδρου, όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης εταιρείας Π. Πετρόπουλος, η οποία σημειωτέον επέστρεψε από ζημίες σε κέρδη.

Οι φετινές αμοιβές των δύο στελεχών (Κων/νος και Γιάννης Πετρόπουλος) παρέμειναν σταθερές, με τη διαφορά ότι προστέθηκε μια ενδεχόμενη πρόσθετη απολαβή ίση με το 5% των κερδών που προκύπτουν μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος και του «επιχειρηματικού τόκου», που ορίστηκε στο 16%.

Δηλαδή, τα δύο στελέχη θα εισπράξουν ποσοστό 10% για το ύψος των καθαρών κερδών, που μετά από φόρους θα ξεπεράσει το 16% των κεφαλαίων της εταιρείας.

Και παρά τη βελτίωση της φετινής κερδοφορίας, μια τόσο υψηλή επίδοση δεν αναμένεται να σημειωθεί, οπότε οι αφοί Πετρόπουλου θα παραμείνουν στα 500 ευρώ μηνιαίως...

 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ευχάριστα είναι τα μηνύματα από την Αμερική, μετά την αναδιάρθρωση της εκεί παρουσίας του ομίλου.

Η θυγατρική της Πλαστικά Θράκης επέστρεψε από το α΄ τρίμηνο σε λειτουργική κερδοφορία βελτιώνοντας και τις επιδόσεις του ομίλου.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μπορεί τα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα να αποτελούν το core business του ομίλου, ωστόσο η επίδοση του joint venture με την Estee Lauder στην κατηγορία των καλλυντικών επιλεκτικής διανομής υπήρξε εντυπωσιακή το 2013.

Τα έσοδα της Σαράντης από την κοινοπραξία αυξήθηκαν κατά 30,6% στα 4,82 εκατ. ευρώ από 3,69 εκατ. το 2012, τη στιγμή που ο κλάδος της επιλεκτικής διανομής (σ.σ. των ακριβών καλλυντικών) υποχωρούσε με διψήφια ποσοστά το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v