Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2002

Η Λιβάνης και ο αλγόριθμος των... ”τυχερών”

Ένα πράγμα προκύπτει σαφώς από την πρόσφατη περίπτωση της αγοραπωλησίας δεκάδων χιλιάδων μετοχών της Λιβάνης, την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης, στην εξευτελιστική τιμή του 1 ευρώ.

Το σύστημα συναλλαγών δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, σε αυτές τις περιπτώσεις. Κι έτσι, ενώ μετά τις ”συστάσεις” και την... κοροϊδία που έπεσε παλιότερα με την Κορασίδης Τέλεκομ, αποφύγαμε τις αγορές σε τιμές ρεκόρ, τώρα κάποιοι έπεσαν θύματα του συστήματος και πούλησαν σε τιμή... πατάτα!!!

Το άλλο γεγονός είναι ότι κάποιοι... τσαχπίνιδες βάζουν την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης μιας μετοχής εντολές κάτω από το... βυθό και περιμένουν μήπως... βρέξει (δεν έχουν άλλωστε και τίποτα να χάσουν), γνωρίζοντας προφανώς τις ... αλγοριθμικές αδυναμίες του συστήματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τους ”έκατσε”!!! Και την πλήρωσε ο ξένος θεσμικός που ήθελε να πουλήσει μαζικά στο ”άνοιγμα”. Τώρα αν τους έκατσε κατά τύχην, νομότυπα ή... παράτυπα, αυτά θα τα βρει η Κεφαλαιαγορά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το συστηματάκι μας έχει... bug, που λένε και οι... κομπιουτεράδες και κάποτε θα πρέπει να το στρώσουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v