Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2007

Και τώρα… Δείκτης Εταιρικής Διακυβέρνησης!

Όχι, δεν πρόκειται αυτή τη φορά για πρωτοβουλία του χρηματιστηρίου, αλλά για μια τολμηρή κίνηση της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών, που στοχεύει να βελτιώσει κάπως την εικόνα του πολύπαθου θεσμού.

Η πρωτοβουλία της Ένωσης παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, που έγινε το Σάββατο, στα πλαίσια του Money Show.

Είναι πια κοινό μυστικό ότι σε μεγάλο (για να μην πούμε ΠΟΛΥ μεγάλο) ποσοστό των εισηγμένων ο θεσμός της εταιρικής διακυβέρνησης εφαρμόζεται προσχηματικά και όχι ουσιαστικά.

Η Ένωση των αναλυτών προτίθεται, λοιπόν, να βάλει σε μια τάξη την υπόθεση αποστέλλοντας δύο φορές τον χρόνο, σε όλες τις εισηγμένες, ένα ερωτηματολόγιο με περίπου… 50 ερωτήσεις για θέματα διαδικασιών διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια οι απαντήσεις θα περνούν από την ”κρησάρα” των αναλυτών-μελών της που όπως και να ’χει, έχουν πρακτική άποψη για το τι κάνουν και τι… δεν κάνουν σε αυτά τα θέματα οι εισηγμένες.

Ωραία προσπάθεια, ελπίζουμε να μην ατονήσει και να γίνει με απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα, ώστε να έχει και αποτέλεσμα.

Εμείς πάντως θα παρακολουθήσουμε αυτόν τον δείκτη από πάρα πολύ κοντά.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι η Ένωση διευρύνεται ώστε να περιλάβει στους κόλπους της και τους πιστοποιημένους διαχειριστές χαρτοφυλακίου, ενώ -μη τακτικά- μέλη θα μπορούν να γίνουν εφεξής και οι πιστοποιημένοι επενδυτικοί σύμβουλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v