Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2007

Αρχιεπίσκοπος επί των... Οικονομικών!

Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμη και τον τοπικό Τύπο με τις εθνικοαπελευθερωτικού - επενδυτικού χαρακτήρα δηλώσεις του, ενώ προσεκτικότεροι αρχίζουν να γίνονται μαζί του σιγά σιγά και οι πολιτικοί της Μεγαλονήσου, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορεί να γίνει ζημιά στη χώρα, που είναι τέλος πάντων και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έφτασε ο άνθρωπος στο σημείο να πει ότι η Εκκλησία στηρίζει… πνευματικά τις εγχώριες τράπεζες, λες και είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, για να αποφύγει η Κύπρος την οικονομική... υποδούλωση!!!

Θαυμάστε το απόσπασμα:

”Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι δεν επιθυμούμε, εκείνο που δεν κατάφεραν οι εχθροί της Κύπρου με το δημοψήφισμα, εκείνο που δεν κατάφεραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, να έρθουν τώρα να το καταφέρουν με την οικονομική υποδούλωση. Γι’ αυτό η Εκκλησία θα στηρίξει όσο μπορεί”, είπε, εξηγώντας πως ”δεν είναι το οικονομικό εκτόπισμα της Εκκλησίας που θα στηρίξει, αλλά το πνευματικό εκτόπισμα της Εκκλησίας που είναι απεριόριστο, δεν έχει όρια”.

Δείγμα των σχολίων που έχει προκαλέσει αντιγράφουμε από την εφημερίδα ”Σημερινή”:

”Καλός και άξιος ο κ. Σαρρής (σ.σ. ο υπουργός επί των Οικονομικών), κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Αλλά, αν τυχόν και μας βαρεθεί και θέλει να εγκαταλείψει το πόστο του, μην ανησυχείτε καθόλου πού θα βρείτε αντικαταστάτη.

Η στήλη, που είναι όλο εμπνεύσεις σήμερα, σας έχει έτοιμη τη λύση: Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Β’. Πού θα βρείτε πιο δεινό επιχειρηματία, καλό στις επενδύσεις αλλά και στη διαχείριση και υπέρμαχο των κυπριακών τραπεζών;”

Για να μη νομίζετε δηλαδή ότι οι δηλώσεις του σοκάρουν μόνον τους εκτός Κύπρου.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Σαρρή, προσπάθησε κι αυτός την Παρασκευή να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα, μήπως και περισώσει λίγο από το κύρος της τοπικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν μιας δικαστικής απόφασης που ήταν καταπέλτης.

Και τι δεν είπε, μες στην παραζάλη του. Ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος (ξέχασε βέβαια ότι μέχρι να αλλάξει πρέπει να... εφαρμόζεται) ότι είχε... καλό σκοπό η ΕΚΚ κι ότι ενήργησε προληπτικά (!!!) για να προστατεύσει τους επενδυτές, οπότε να μην την... παρεξηγούμε!

Όπως φαίνεται στην Κύπρο η κάθε Αρχή και Εξουσία το έχει σε... κακό να ΜΗΝ μπει στα πόδια της... άλλης.

Η ΕΚΚ ”έγραψε” κανονικά τη γνωμάτευση του ΧΑΚ, οι πολιτικοί κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις, οι οποίες βέβαια ωχριούν μπροστά σε αυτές του... Αρχιεπισκόπου, η Επιτροπή αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση και πάει λέγοντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v