Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2014

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Paperpack και Eurobank στην Ουκρανία

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Paperpack και Eurobank στην Ουκρανία

EUROBANK. Μειώνει σταδιακά την έκθεσή της σε τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας η τοπική θυγατρική της Eurobank. Με δεδομένο ότι πρόθεση της Eurobank αποτελεί εδώ και μήνες η πώληση της Universal Bank η μείωση της έκθεσης στα τμήματα της χώρας που τηρούν φιλορωσική στάση διευκολύνει τις τοπικές τράπεζες, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή της.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, το σύνολο του ενεργητικού και των καταθέσεων της θυγατρικής στην Ουκρανία, Universal Bank, ανερχόταν σε 665 εκατ. και 285 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Το funding gap που στο μεταξύ λόγω της κρίσης έχει επιδεινωθεί το καλύπτει η Eurobank.

Επιπλέον, η Eurobank και οι θυγατρικές της κατείχαν τίτλους ουκρανικού δημοσίου ύψους 81 εκατ. ευρώ.

 

EUROBANK PROPERTIES. Πολύ κοντά στο ύψος των προβλέψεων των αναλυτών κυμάνθηκαν τα επαναλαμβανόμενα τριμηνιαία κέρδη της Eurobank Properties (10 εκατ. ευρώ), καθώς στο ποσό αυτό προστέθηκαν και έκτακτα λογιστικά κέρδη από την πρόσφατη εξαγορά αποθηκών.

Το σπουδαιότερο είναι πως πληθαίνουν οι αναλυτές (Alpha Finance, Euroxx) που προβλέπουν ότι από το 2015 και μετά ο κύκλος των αποτιμήσεων των εύλογων αξιών των ακινήτων θα αλλάξει και από ζημίες που είχαμε την τελευταία τριετία θα περάσουμε σε κέρδη.

 

PAPERPACK. Μετά το περυσινό turn around, συνέχισε στο πρώτο τρίμηνο με κέρδη (+452 χιλ. σε επίπεδο EBITDA και +195 χιλ. σε επίπεδο καθαρού αποτελέσματος), σημειώνοντας παράλληλα και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 556 χιλ. ευρώ.

Συγκαταλέγεται στις εισηγμένες που διαπραγματεύονται με πολύ χαμηλή κεφαλαιοποίηση (3,75 εκατ. ευρώ) και αν μη τι άλλο έχουν καλή ρευστότητα και αρκετά κερδοφόρο αποτέλεσμα, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.

ΥΓ.: Η εταιρεία θα αγοράσει διαμέρισμα από συγγενικό πρόσωπο του βασικού μετόχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v