Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2007

H Κύπρου, η Πειραιώς και το… ”τανγκό”

”Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό”, είπε χθες στους αναλυτές ο αναπληρωτής CEO της Πειραιώς, κ. Μιχάλης Κολακίδης, απαντώντας σε ερώτημα για τη ”σχέση” με την Τράπεζα Κύπρου.

Προηγουμένως, βέβαια, είχε ήδη δηλώσει για το ποσοστό της Κύπρου που κατέχει η Πειραιώς ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει κι ότι σχεδιάζουν να το πουλήσουν σε κατάλληλο χρόνο, με τρόπο που να είναι ”ομαλός” και για την Κύπρου.

Κάποιος ρώτησε αν η στάση αυτή μπορεί να αλλάξει στο μέλλον και ο κ. Κολακίδης έριξε την… μπηχτή του (τώρα που δεν υπάρχουν οι προσφορές της Marfin τα πράγματα φαίνεται είναι πιο… άνετα).

”Εμείς εξαντλήσαμε τις πρωτοβουλίες μας”, είπε χαρακτηριστικά. ”Αν η Τράπεζα Κύπρου αλλάξει γνώμη και μας το πει πριν πουλήσουμε (σ.σ. το πακέτο) θα το δούμε.

Για μας όμως δεν είναι πλέον προτεραιότητα”.

Κι έτσι, για όσους δεν το είχαν καταλάβει από τις αμφίσημες δηλώσεις στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και από τις δηλώσεις του… Αρχιεπισκόπου (Τράπεζας) Κύπρου, (που είπε καυστικά προ ημερών... ”πολλοί μας αγάπησαν τώρα τελευταία”), τα… σεναριάκια για ”αγάπες” και συνεργασίες Πειραιώς - Κύπρου μάλλον πρέπει να επανεξεταστούν.

Την πραγματική... ψυχρολουσία, όμως, φαίνεται ότι την έφαγαν εκείνα τα στελέχη της Ελληνικής Τράπεζας που διέδιδαν ότι ενδέχεται να υπάρξει συνεργασία με την Πειραιώς στις αναδυόμενες αγορές, κατόπιν ”μελέτης” του θέματος από τις δύο πλευρές.

Σχετικό ερώτημα τέθηκε στον κ. Κολακίδη από ξένο αναλυτή (ήταν η τελευταία ερώτηση του conference call) και η απάντηση ήταν χαρακτηριστική, όσο κι αδιάφορη:

”Μια επίσκεψη κάναμε στη διοίκηση της Ελληνικής. Δεν υπάρχει… τίποτα παραπάνω”.

”Ξερούς” τους άφησε τους... ελληνικάριους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v