Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2014

Ακτοπλοΐα: Ο μεγάλος… απών στις μειώσεις ενεργειακού κόστους

Ακτοπλοΐα: Ο μεγάλος… απών στις μειώσεις ενεργειακού κόστους

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση (ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ) στήριξε τη μείωση του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια βιομηχανία, κι έτσι υπογράφηκαν προ ημερών, από το Δ.Σ. της εταιρίας, οι αποφάσεις για εκπτώσεις.

Προηγουμένως, βέβαια, χρειάστηκε να βάλουν λουκέτο κάποιες μονάδες και να φτάσουν πολύ περισσότερες στα… πρόθυρα.

Οι εκπτώσεις κινούνται σε επίπεδα 15% - 25% ορισμένες μέρες και ώρες, ανακουφίζοντας έτσι κάπως τις παραγωγικές μονάδες αρκετών κλάδων, μεταξύ αυτών και τα διυλιστήρια.

Εκτός όμως της βιομηχανίας, υπάρχει κι άλλος κλάδος που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει και πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Μιλάμε για την ακτοπλοΐα, η οποία παρότι ανήκει τυπικά στον κλάδο των μεταφορών, έχει στρατηγικό ρόλο στον εξαιρετικά στρατηγικό τομέα του «νέου μοντέλου ανάπτυξης», δηλαδή στον τουρισμό, αφού αποτελεί το κύριο μέσο διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλλον είναι απορίας άξιον πώς οι ιθύνοντες δεν φρόντισαν να υπάρξει διάχυση των εκπτώσεων στο κόστος ενέργειας και προς τον συγκεκριμένο κλάδο (μέσω των διυλιστηρίων ίσως;) που εξυπηρετεί την «άλλη» βαριά βιομηχανία της χώρας.

Δεν το σκέφτηκαν; Η μήπως για να φτάσουν να το σκεφτούν πρέπει να δουν τα καράβια να... δένουν μόνιμα στα λιμάνια;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v