Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2007

ΕΕΕΧ: ”Προκαλούν” για δημ. προτάσεις τα discounts

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί μεταξύ των θεσμικών επενδυτών το γεγονός ότι ακόμη και φέτος, έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια χρηματιστηριακής ανόδου στη Σοφοκλέους, όλες οι εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με discount, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει ακόμη και το 20%.

Και δεν προβληματίζονται μόνο γιατί βλέπουν τις περιουσίες των μετόχων τους να διαπραγματεύονται με σημαντικότατη ”έκπτωση” σε σχέση με τις τρέχουσες αξίες τους.

Επιπλέον, ορισμένοι φοβούνται ότι –μέσα στη ”θερμή” περιρρέουσα ατμόσφαιρα- θα μπορούσε η ”μόδα” των δημόσιων προτάσεων να μεταφερθεί και στις εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίων.

Βέβαια, τα φορολογικά κίνητρα του παρελθόντος (άλλο σκάνδαλο και τούτο) δεν ισχύουν πια, αλλά ποια εισηγμένη δεν θα ήθελε να αγοράσει μέσω δημόσιας πρότασης ένα ποσοστό μιας ΑΕΕΧ με μεγάλο discount και στη συνέχεια να την απορροφήσει;

Κάποιες εταιρίες θα μπορούσαν να πράξουν το ίδιο και στην Κύπρο, όπου τα εκεί discounts των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου είναι σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερα.

Μέσα από μια τέτοια κίνηση, μια εισηγμένη εταιρία οποιουδήποτε κλάδου θα μπορούσε να προχωρήσει σε έμμεση και μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα αποκτώντας τα νέα κεφάλαια με πολύ ευνοϊκούς όρους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v