Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2014

«Εξοικονόμηση κατ' οίκον» με επιδότηση στους... Κινέζους

«Εξοικονόμηση κατ οίκον» με επιδότηση στους... Κινέζους

Διατεθειμένο να συζητήσει το Υπουργείο ΠΕΚΑ, τις προτάσεις των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή, για τους όρους ένταξης στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄οίκον».

Μετά τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της οικοδομής, η ανακαίνιση των υφιστάμενων κατοικιών, ώστε να γίνουν λιγότερο ενεργοβόρες, είναι από τις δραστηριότητες που μπορούν να διατηρήσουν στη ζωή όσες επιχειρήσεις με τα χίλια ζόρια επιβιώνουν.

Όπως μαθαίνουμε, για το νέο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄οίκον», συζητείται οι ενισχύσεις ή επιδοτήσεις επιτοκίου, να ισχύουν για το σύνολο των ιδιόκτητων κατοικιών με κατάργηση των περιορισμών που τίθενται βάσει της τιμής ζώνης, για υψηλότερους προϋπολογισμούς έργων, για 25.000 ευρώ έναντι των 15.000. Επίσης η αύξηση της προκαταβολής σε 50% από 40% και η επέκταση του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών.

Από την εμπειρία που έχει προκύψει στην μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος, προκύπτει ότι στέρεψαν οι δυνατότητες της κατηγορίας ιδιοκτητών στις οποίες απευθύνονταν το πρόγραμμα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και της υπερφορολόγησης που υφίστανται τα κάθε είδους εισοδήματα. Έτσι υποχρεωτικά θα πρέπει το πρόγραμμα να απευθυνθεί σε υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια που αντέχουν ακόμη.

Όλα τα παραπάνω μένει να τα δούμε και στην πράξη. Ωστόσο αυτό που επισημαίνουν οι άνθρωποι των συγκεκριμένων κλάδων, είναι ότι πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε με το νέο πρόγραμμα να μην επιδοτούνται απλώς οι εισαγωγές κινέζικου και κορεάτικου εξοπλισμού, αλλά να προβλεφθούν κριτήρια πριμοδότησης της εγχώριας προστιθέμενης αξίας του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v