Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2014

Οι δικαστικές αποφάσεις για ΑΠΕ και τα... συνήθη υποζύγια

Οι δικαστικές αποφάσεις για ΑΠΕ και τα... συνήθη υποζύγια

Έγραφε το Euro2day.gr την προηγούμενη εβδομάδα για τη μείωση του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ το οποίο σε ένα χρόνο θα μηδενιστεί, ως αποτέλεσμα του κουρέματος στις ταρίφες, της διαγραφής απαιτήσεων τριών μηνών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η προοπτική αυτή απειλείται από προσφυγές θιγομένων στα δικαστήρια, που αμφισβητούν τη συνταγματικότητα του νόμου 4254 του 2014 που προέβλεπε τα σχετικά μέτρα.

Μαθαίνουμε τώρα ότι στις προσφυγές θα αξιοποιηθούν ως νομικό οπλοστάσιο γνωματεύσεις που συνέταξαν από κοινού καθηγητές πανεπιστημίου, συνταγματολόγοι και ειδικευμένοι στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Από όσο γνωρίζουμε, οι γνωματεύσεις καλύπτουν τόσο την εθνική συνταγματική τάξη, όσο και το δίκαιο της Ε.Ε.

Κάποιες από τις διατάξεις όπως η υποχρέωση της διαγραφής απαιτήσεων, ή η μονομερής εκ μέρους του Δημοσίου παραβίαση όρων των συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν συναφθεί έχουν πολλές πιθανότητες να καταρριφθούν. Το θέμα είναι τι γίνεται στη συνέχεια και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.

Οι συντάξαντες και εισηγηθέντες το νόμο το πιθανότερο είναι να μη βρίσκονται στις θέσεις τους. Αντίθετα, στις θέσεις τους θα βρίσκονται τα συνήθη υποζύγια που θα κληθούν να πληρώσουν, επί ποινή διακοπής της ηλεκτροδότησής τους.

Δηλαδή όλοι εμείς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v