Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2007

Axon: Η αβάσταχτη... ελαφρότητα των επενδύσεων

Ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος έρχεται φέτος να επαναλάβει την ίδια πολιτική που είχε ακολουθήσει και κατά την εποχή της χρηματιστηριακής ”φούσκας” 1999-2000: Η εισηγμένη εταιρία στην οποία είναι βασικός μέτοχος να εξαγοράσει επιχειρήσεις δικών του συμφερόντων.

Τότε λοιπόν είχαν γίνει τρεις κυρίως εξαγορές-συμμετοχές:

Η πρώτη αφορούσε στο 40% της Axon Χρηματιστηριακής, επένδυση που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε μη αποδοτική για τους μικρομετόχους της Axon Συμμετοχών, μετά τα όσα ακολούθησαν στον χώρο των χρηματιστηριακών εταιριών από το 2000 έως και σήμερα.

Η δεύτερη επιλογή ήταν η αεροπορική εταιρία Axon Airlines, που διεκδίκησε μάλιστα και την Ολυμπιακή Αεροπορία. Ωστόσο, έναν μήνα μετά τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής, η πολλά υποσχόμενη Axon Airlines, που θα έσωζε την Ολυμπιακή από την καταστροφή, ανέστειλε τη λειτουργία της, επιβαρύνοντας με ”βαριές” ζημίες και υψηλές υποχρεώσεις την Axon Συμμετοχών.

Και φυσικά, υπήρξε και η εξαγορά της εταιρίας πληροφορικής Sonak, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο λογισμικό των αμυντικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρία με μεγάλο τότε ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων σημείωσε κατά καιρούς αξιοσημείωτα κέρδη, πλην όμως μετά τις εκλογές του 2004 η στρόφιγγα των νέων συμβάσεων περιορίστηκε δραστικά για ολόκληρο τον κλάδο. Και φυσικά και για την ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v