Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2014

Πώς ένα κτίριο-σύμβολο των Αθηνών μετετράπη σε... κοτέτσι

Πώς ένα κτίριο-σύμβολο των Αθηνών μετετράπη σε... κοτέτσι

Περισσότερες από 10 κατσίκες, 100 κότες και κουνέλια, καθώς και άλλα πτηνά (φραγκόκοτες κ.λπ.) βρήκαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της περιφέρειας Αττικής στην ταράτσα πολυώροφου κτιρίου στους Αμπελοκήπους, επί της Λεωφ. Κηφισίας, στο οποίο στεγάζονταν για χρόνια τα κεντρικά γραφεία διεθνούς ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο γνωστός πύργος των Αμπελοκήπων που ανήκει στην οικογένεια Ζαρμπή είχε μείνει εδώ και χρόνια χωρίς ενοίκους. Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να τους αντικαταστήσει με τα συμπαθή τετράποδα και τα πουλερικά που ανακάλυψαν προ ημερών οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Η κατάντια του πύργου των Αμπελοκήπων δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τον επιχειρηματία Κ. Ζαρμπή. Είναι ο ίδιος που έμπλεξε με την υπόθεση του σχεδίου για κατασκευή πολυκινηματογράφου στη Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Το σχέδιο για την κατασκευή του πολυκινηματογράφου στο κτίριο Athens City Center έμεινε στα χαρτιά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2005. Στη συνέχεια το ακίνητο μεταμορφώθηκε σε κτίριο γραφείων, αλλά ήρθε η οικονομική κρίση να ανατρέψει πλήρως τον αρχικό σχεδιασμό.

Προς το παρόν, η ιδιοκτήτρια του κτιρίου έχει έσοδα κυρίως από το υπόγειο πάρκινγκ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v