Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2014

Σφηνάκια για την Ελληνική Τράπεζα και τις αμοιβές του ΔΣ στον Περσέα

Σφηνάκια για την Ελληνική Τράπεζα και τις αμοιβές του ΔΣ στον Περσέα

ΠΕΡΣΕΥΣ: Μπορεί η Περσεύς το πρώτο εξάμηνο να είδε τα κέρδη και τις πωλήσεις να υποχωρούν σημαντικά, τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και οι διευθυντές πάντως δεν αισθάνθηκαν αυτές τις μειώσεις. Γιατί απλά οι αμοιβές τους ήταν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν.

Με απλά λόγια, οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των διευθυντών της εταιρείας και του ομίλου υπερτριπλασιάσθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν.

Συγκεκριμένα για την περίοδο 1/1/2014 - 30/6/2014 ανήλθαν σε 1.252.677,26 ευρώ όταν το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν είχαν διαμορφωθεί στα 365.308,40 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κονδύλι του φετινού πρώτου εξαμήνου είναι επίσης και 47% υψηλότερο από το σύνολο των αμοιβών που κατεβλήθησαν στα μέλη του Δ.Σ. και στους διευθυντές στο σύνολο της περσινής χρήσης, όπου το ποσό ήταν 847.723,37 ευρώ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Με ενδιαφέρον περιμένουν και στην Κύπρο τα ευρωπαϊκά stress tests των τραπεζών.

Πάντως, η Τράπεζα Κύπρου μόλις άντλησε 1 δισ ευρώ, ενώ για την Ελληνική Τράπεζα δεν αναμένονται ιδιαίτερα πράγματα.

Όπως λέγεται, πάντως, οι βασικότεροι μέτοχοι προτίθενται -αν χρειαστεί- να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη. Π.χ. στη λογιστική κατάσταση της Δήμητρας Επενδυτικής (ενός εκ των βασικότερων μετόχων) υπάρχουν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα.

Κάποια κεφάλαια θα προσπαθήσει να βρει και ο τέταρτος τη τάξει μέτοχος, η Κυπριακή Eκκλησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v