Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 4 2014

Η νέα μεταγραφή της Eurobank και το... παράπονο Εφραίμογλου

Η νέα μεταγραφή της Eurobank και το... παράπονο Εφραίμογλου

Εφραίμογλου: Σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρώπης, βρίσκονται –ή έστω «εφευρίσκονται»- τρόποι προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές παραγωγικές μονάδες (άρα και η απασχόληση) μέσα από τη διαδικασία των κρατικών προμηθειών. Στην Ελλάδα, όχι.

Αυτό περιγράφει στις πρόσφατες λογιστικές καταστάσεις της Εριουργίας Τρία Άλφα, ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Μηνάς Εφραίμογλου, σημειώνοντας :

«Η Εριουργία ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ ως μονάδα καθ' εαυτή, διαθέτει ιστορικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τεχνογνωσία.
Δοθέντος, ότι σημαντικό τμήμα των πωλήσεων της μονάδος κατευθυνόταν προς τις ένοπλες (ένστολες) δυνάμεις, κρίσιμο και καθοριστικό για την επιβίωση της μονάδος αλλά και της όλης ελληνικής εριοβιομηχανίας και της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας γενικότερα, ήταν και είναι η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσω των κρατικών προμηθειών, ώστε να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ήταν λογικό να είχαμε υποθέσει ότι καμία κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν την ολοκληρωτική εξάλειψη του κλάδου, που συνεπάγεται την πλήρη εξάρτηση των ένστολων Ελληνικών Δυνάμεων από ξένες χώρες. Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική κατ' εξακολούθηση ακολούθησε άλλη «λογική».

Σήμερα κρατούσα μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών ειδών κλωστοϋφαντουργίας γνώμη είναι ότι η εφαρμοζόμενη στις κρατικές προμήθειες πολιτική τους ωθεί να μετατραπούν από παραγωγοί σε εισαγωγείς.

Η Εριουργία ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ  έχει τη θέληση και διατηρεί ακόμη τη δυνατότητα να παραμείνει παραγωγός, και άρα διατηρεί εν δυνάμει θέσεις εργασίας, εκπληρώνοντας έτσι κοινωνικό και εθνικό καθήκον. Έχει όμως καθήκον και προς τους μετόχους της να επιβιώσει.

Συνεπώς, με την έλλειψη πολιτικής βούλησης να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή, έχει προσαρμοσθεί σε νέα δεδομένα. Η παραγωγή υποκαθίσταται από εισαγωγές»...

 

Eurobank: Σύμβουλος διοίκησης της Eurobank ακούγεται ότι θα αναλάβει ο κ. Χάρης Θεοχάρης πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Θεοχάρης θα αναλάβει πιθανότατα σύμβουλος επί θεμάτων οργάνωσης της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v