Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2007

INTRALOT: Πόσο θα μειωθούν τα ”τουρκικά” κέρδη;

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύψαμε στο euro2day.gr ότι το συμβόλαιο για τη μονοετούς διάρκειας σύμβαση λειτουργίας των τουρκικών στοιχημάτων με την Inteltek (στην οποία συμμετέχει κατά 45% η δική μας εισηγμένη Intralot) έκρυβε ένα μικρό μυστικό:

Oι όροι ΔΕΝ ήταν οι ίδιοι με τη σύμβαση που ανατράπηκε από τη γνωστή απόφαση του δικαστηρίου της Άγκυρας, αλλά αρκετά δυσμενέστεροι.



Με δυο λόγια, αυτό για το οποίο παρέλειψε να ενημερώσει η Intralot τους μετόχους της στην ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα επιβεβαιώνοντάς μας ήταν μια μικρή, αλλά καθοριστική για την κερδοφορία της, λεπτομέρεια:

Το ποσοστό που θα εισέπραττε επί του τζίρου η Inteltek για φέτος από το 12% στην παλαιά σύμβαση μειώθηκε –αίφνης- αρκετές ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα κάνουν φτερά από το bottom line του 2007!

Το επισημάναμε την Παρασκευή και ουδείς μας διέψευσε ούτε μπήκε στον κόπο να εξηγήσει την απουσία μιας εξήγησης από ένα τόσο σημαντικό γεγονός που, κατά τους ισχυρισμούς μας, θα επέφερε δραματική αλλαγή στα μεγέθη της Intralot.



Χθες, όμως, έπεσε στα χέρια μας το πρωινό σχόλιο γνωστής χρηματιστηριακής που αναφερόταν στο ρεπορτάζ μας.

Αντιγράφουμε: ”Η Intralot αρνήθηκε να σχολιάσει τους όρους της νέας συμφωνίας προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει ευαίσθητες (sic) πληροφορίες εν όψει της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού για λόγους ανταγωνισμού”.

Ούτε καν μας πέρασε απ’ το μυαλό ότι μια σοβαρή εταιρία θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι οι βασικοί όροι της σύμβασης σήμερα είναι… ”ευαίσθητοι” και αυτό να το συναρτά με έναν διαγωνισμό που είναι για το 2008 και δεν θα μοιάζει σε πολλά με το παρόν ”προσωρινό” συμβόλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v