Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2007

FOLLI: Τηλεμαραθώνιος για να λυθούν οι... απορίες

”Μαύρο κουτί” συνεχίζει σε σημαντικό βαθμό να αποτελεί για τους εγχώριους αναλυτές ο όμιλος Folli Follie. Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2006 δεν βοήθησε ιδιαίτερα να λυθούν οι πολυάριθμες απορίες τους.

Κοντεύει να κλείσει χρόνο η εξαγορά της Links από την ΚΑΕ, αλλά μέχρι σήμερα ο όμιλος Folli Follie δεν έχει προβεί σε εκτίμηση για μεγέθη πλήρους χρήσης όσον αφορά στη Links.

Το πεντάμηνο Αυγούστου – Δεκεμβρίου του 2006 η συγκεκριμένη εταιρία εμφάνισε εντυπωσιακά νούμερα, επιτυγχάνοντας επίπεδα κερδών σημαντικά υψηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ουσιαστικά σε ένα πεντάμηνο η βρετανική εταιρία έκανε κέρδη που οι αναλυτές περίμεναν στην πρώτη πλήρη χρήση ενοποίησης.

Το γεγονός ότι η Links πριν από την εξαγορά της από τα ΚΑΕ ήταν μια οικογενειακή μη εισηγμένη επιχείρηση δεν τους βοηθά σε επίπεδο συγκρισιμότητας, καθώς δεν εμφάνιζε και ιδιαίτερα κέρδη.

Το περιθώριο EBITDA ήταν σημαντικά χαμηλότερο του αντίστοιχου της F.F. Μόνο η εμφάνιση περιθωρίων αντίστοιχων της F.F. για τη Links εκτινάσσει τις προβλέψεις για τα ΚΑΕ που έχουν τα μοντέλα των αναλυτών.

Οι προοπτικές των ΚΑΕ γίνονται ακόμη πιο δύσκολα προβλέψιμες αν συνυπολογιστεί και η δικαστική εκκρεμότητα με τις πωλήσεις αφορολόγητων πετρελαιοειδών.

Η επιχείρηση πρωτοδίκως δικαιώθηκε και το Δημόσιο που ανακάλεσε αιφνιδιαστικά την άδεια πώλησης αφορολόγητων πετρελαιοειδών εφεσίβαλε την απόφαση. Η εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει οριστεί για τις 2 Μαΐου.

Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν μικρότερες απορίες, όπως αν θα ενοποιηθεί από το τρέχον α΄ τρίμηνο και τι θα συνεισφέρει η θυγατρική της Folli Follie στην Κίνα, πότε θα σταματήσουν τα κόστη ανακαινίσεων καταστημάτων στην F.F., αν θα γίνει επέκταση στις ΗΠΑ μέσω της Links ή αν και πότε θα γίνει η περίφημη πλέον αεροπορική σύνδεση Κίνας – Αθήνας, η εισηγμένη μάλλον πρέπει να προσφύγει σε... τηλεμαραθώνιο για να δώσει απαντήσεις!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v