Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2014

Η επιστροφή κεφαλαίου της ΔΕΠΑ και η «σανίδα σωτηρίας» του ΤΑΙΠΕΔ

Η επιστροφή κεφαλαίου της ΔΕΠΑ και η «σανίδα σωτηρίας» του ΤΑΙΠΕΔ
Έντονο παρασκήνιο φαίνεται ότι υπάρχει πίσω από τη φημολογούμενη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ 65%, ΕΛ.ΠΕ. 35%), θέμα που ανέδειξε το τμήμα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί έντονη κριτική στην προοπτική επιστροφής κεφαλαίου ύψους 200 εκατομμυρίων στους μετόχους, ποσό που ελλείψει μετρητών θα αναγκαστεί η εταιρεία να το εξασφαλίσει μέσω δανεισμού, επιβαρύνοντας έτσι την εικόνα των οικονομικών της.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες επικοινώνησε ο ΧΑΜ απαντούν ότι δεν υπάρχει έγγραφο του Ταμείου που να ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΠΑ να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Ο ΧΑΜ δέχεται την εξήγηση. Ωστόσο είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Κρούσεις πρέπει να έχουν γίνει, οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τα ανώτατα στελέχη της κρατικής (ακόμη) και μονοπωλιακής (ακόμη) εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, με τις υπάρχουσες νομοθετικές πρόνοιες για το είδος των εσόδων που μπορεί να έχει το ΤΑΙΠΕΔ, και με τη συνεχιζόμενη άπνοια στις αποκρατικοποιήσεις, η επιστροφή κεφαλαίου από τη ΔΕΠΑ θα ήταν «μια κάποια λύσις» για τα ισχνά έσοδα του Ταμείου, και όχι μόνον, όπως έλεγε και ο Αλεξανδρινός ποιητής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v