Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2007

ΣΜΕΧΑ: Το ”αλαλούμ” που... έρχεται!

Οι χρηματιστές απέφυγαν χθες Τετάρτη το μεταξύ τους... ”σφάξιμο” κι έκαναν ένα Δ.Σ. που επίσημα δεν έλαβε αποφάσεις. Ωστόσο, η υπόθεση κάθε άλλο παρά έχει λήξει.

Η συνέχεια, όποια κι αν είναι, αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Κι ως τότε υπάρχουν δύσκολες και ευαίσθητες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, με σοφία και... σωφροσύνη απ’ όλους τους εμπλεκομένους.

Είτε βρίσκονται εντός είτε και εκτός του διοικητικού συμβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε ότι το παρακάτω, χθεσινό σχόλιο παραμένει επίκαιρο στην ουσία του, έστω κι αν το θέμα Καραμανώφ ατύπως έχει πλέον λήξει:

Tην ίδια ώρα που όλοι αναμένουν πόσα… ”κεφάλια” θα πέσουν, για την υπόθεση των ομολόγων, οι χρηματιστές το έχουν ρίξει στην… εσωστρέφεια.

Παρότι ως αφορμή εμφανίζεται η δεύτερη ανοιχτή επιστολή που απευθυνόταν στον κ. Αλογοσκούφη (συγγραφέας της οποίας ήταν ο κ. Α. Πουλαρίκας έχοντας και τη συνυπογραφή του προέδρου κ. Α. Μωραϊτάκη), το ”ψητό” φαίνεται να βρίσκεται περισσότερο... αλλού.

Στη σκληρή στάση που έχει τηρήσει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ στο θέμα των ομολόγων, αλλά και στην ”αποκάλυψη” που έκανε προ αρκετών ημερών, της ύπαρξης δηλαδή κι άλλων δομημένων ομολόγων με αναδοχές τραπεζών - πέραν του περιβόητου πλέον ομολόγου της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μάλλον τον δικαιώνουν, παρότι το sui generis θυμικό του και οι αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες τις οποίες λαμβάνει ευλόγως δημιουργούν παράπονα σε άλλα μέλη του Δ.Σ. τα οποία νιώθουν, αν μη τι άλλο, να αιφνιδιάζονται.

Χθες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις εκδόσεις δομημένων ομολόγων που έκανε -και τους αναδόχους τους- ενώ ό,τι και να πει οποιοσδήποτε, στην περίπτωση του δομημένου της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τα ”κουκιά” είναι μετρημένα.

Αν πράγματι (και ουδείς το έχει αμφισβητήσει) το ομόλογο το πούλησε η JP Μorgan στο 92 και ο επόμενος το μεταπώλησε στο… 99, η διαφορά –μέσα σε μία μέρα- είναι κολοσσιαία και δεν εξηγείται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Οπότε είναι απορίας άξιον πώς και από την πλευρά του ΣΜΕΧΑ, αντί να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά σε μια υπόθεση που όχι μόνο αντανακλά σε μέρος των δραστηριοτήτων τους, αλλά έχει και τεράστια πολιτική διάσταση, βρήκαν την ώρα να... λύσουν τις όποιες διαφορές τους.

Οι οποίες, δυστυχώς, ενίοτε λαμβάνουν έντονα προσωπικό χαρακτήρα.

Κατόπιν και της ”κόντρας” του κ. Μωραϊτάκη με τον κ. Δ. Παπαριστείδη -που παραιτήθηκε από ταμίας- σήμερα στις 17:00 το Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ αναμένεται να είναι έως και... εκρηκτικό, αφού κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται απόπειρα... ”πραξικοπήματος”.

Ως γνωστόν ο κ. Καραμανώφ παραιτήθηκε προ ημερών, ολίγον... αψυχολόγητα, κι έτσι το Δ.Σ. θα πρέπει να ορίσει νέο μέλος από τους επιλαχόντες.

Και κατόπιν αυτού, λένε οι πληροφορίες, θα ζητηθεί να γίνει διαδικασία εκ νέου συγκρότησης σε σώμα, με στόχο να διαμορφωθεί νέα πλειοψηφία που θα ορίσει και νέο πρόεδρο.

Εδώ όμως υπάρχουν κάποια ”θεματάκια”.

Για παράδειγμα, ακούμε ότι ο κ. Καραμανώφ- στον οποίο ουδείς εξ όσων γνωρίζουμε έχει κάτι να προσάψει- ενδέχεται να ανακαλέσει την παραίτησή του σε περίπτωση που το Δ.Σ. ομόφωνα αρνηθεί να την κάνει αποδεκτή.

Πέραν αυτού όμως υπάρχει κι άλλο ένα, διαδικαστικό μεν, ”ευαίσθητο” δε θέμα, το οποίο μάλλον θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους, ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου υπάρχει διάθεση για... ”ξεφώνημα” απέναντι σε κάθε υπόνοια έστω εμπλοκής σε σκάνδαλα!

Ας μην ξεχνάμε το κλασικό πλέον ”η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v