Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2014

«Κόκκινα» δάνεια: Η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο

«Κόκκινα» δάνεια: Η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο

«Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, η Ελλάδα φοβάμαι πως θα μετατραπεί σε ένα... απέραντο δικαστήριο» δήλωσε στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος εισηγμένης εταιρείας, εκφράζοντας την έκπληξή του για το περιεχόμενο του νόμου.

«Μα είναι δυνατόν να υπάρχει νόμος προαιρετικής εφαρμογής;» αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως αντί να προκύψουν διατάξεις που θα επιλύουν αυτόματα και χωρίς πολλές γραφειοκρατίες την πλειονότητα των υποθέσεων, τώρα η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο δικαστήριο και μια σειρά επαγγελματιών (λογιστές, σύμβουλοι, δικηγόροι) θα κάνουν χρυσές δουλειές...

Πρώτα απ' όλα, σύμφωνα με τον νόμο, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι τράπεζες θα συμφωνήσουν, θα πρέπει να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Προφανώς, στα δικαστήρια θα καταλήξουν και πολλές από τις υποθέσεις με τις οποίες οι τράπεζες δεν θα συμφωνήσουν. Το οξύμωρο είναι μάλιστα, πως δεν θα πρέπει απαραίτητα να συμφωνήσει η πλειοψηφία των τραπεζών, αλλά μάλλον το σύνολο των εμπλεκόμενων τραπεζών.

Και φυσικά, στα δικαστήρια θα μπορούν να προσφεύγουν (και εναντίον της εταιρείας, αλλά και εναντίον των τραπεζών) και τρίτοι πιστωτές, αν βλέπουν πως κουρεύονται οι απαιτήσεις τους...

Είχαμε που είχαμε πολυετείς ουρές στα δικαστήρια, να δούμε τώρα πως θα προχωρήσει το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v