Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2007

Τράπεζα Κύπρου: Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε!

Mε ιδιαίτερη προσοχή μελετούσε χθες σύσσωμο το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου την πρόταση φιλικής στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσε η Marfin Popular Βank, προκειμένου να ενημερώσει τους μετόχους της και να τους ζητήσει να λάβουν θέση γι’ αυτό το εξόχως σημαντικό θέμα.

Αν δεν το καταλάβατε μέχρι τώρα… πλάκα κάνουμε!

Παρά τα όσα λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου περί εταιρικής διακυβέρνησης, στη χθεσινή του ανακοίνωση (επειδή και καλά δεν ψήφισαν στη χθεσινή συνέλευση της Marfin οι θυγατρικές επενδυτικές, οι οποίες βεβαίως δεν κατέχουν κάποιο σημαντικό ποσοστό), στην πράξη… άλλα συμβαίνουν.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της MPB που έχει και νούμερα για τις κερδοφόρες συνέργιες οι οποίες θα προκύψουν (αναλυτικά υπάρχουν τα ποσά στο σχετικό θέμα του euro2day) βγήκε και η ανακοίνωση της Κύπρου που απορρίπτει καθέτως την πρόταση της MPB.

Η ανακοίνωση όλη αφορά σε δηλώσεις του προέδρου κ. Ιωάννου (ούτε διά… περιφοράς δεν προλάβαινε να συνεδριάσει τόσο γρήγορα το Δ.Σ.) και βεβαίως καμία αναφορά δεν γίνεται στη θέληση των μετόχων της τράπεζας!

”Καρμπόν” δηλαδή η αντιμετώπιση την οποία είχαν τα μέλη της διοίκησης και στην περίπτωση των προτάσεων Πειραιώς.

Τότε, βέβαια, κατέληξαν να συζητούν παρασκηνιακά με τη διοίκηση της Πειραιώς (εν αγνοία βεβαίως των μετόχων τους, που έμεναν με τις εντυπώσεις των ανακοινώσεων και των δηλώσεων περί ανεξαρτησίας) και απλώς δεν τα βρήκαν με τον κ. Σάλλα στο διοικητικό σχήμα, δηλαδή, για να το πούμε πιο… λαϊκά, στο πόσες ”καρέκλες” θα έπαιρναν.

Μιλάμε για… ”αριστείο” στην εταιρική διακυβέρνηση!

Η αίσθηση ορισμένων παραγόντων της αγοράς είναι ότι η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου προσπαθεί να τελειώσει την υπόθεση της MPB με τη λογική του ”ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”. Κάνετε πρόταση, την απορρίπτουμε εντός ολίγων λεπτών και… ξεμπερδεύουμε!

Σε τούτη την περίπτωση, όμως, τα πράγματα αναμένεται ότι θα είναι αρκετά διαφορετικά.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε στην ανακοίνωση της MPB, αλλά εκεί γίνεται λόγος ξεκάθαρα περί ψηφίσματος των ΜΕΤΟΧΩΝ της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v