Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2007

Το ΠΑΣΟΚ , η Τρώυλος και το... χαρακίρι

Μάλλον βιάστηκαν στο ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίσουν για την αναστολή αδείας της Τρώυλος ΚΕΠΕΥ, εκτός κι αν αποφάσισαν να κάνουν επικοινωνιακό... χαρακίρι.

Η άδεια της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας του κ. Ν. Μπερετάνου, πρώην διευθυντικού στελέχους της Γενικής Τράπεζας επί περιόδου ΠΑΣΟΚ, ανακλήθηκε όχι τόσο για συναλλαγές στα δομημένα ομόλογα, όσο για συναλλαγές της ίδιας και των μελών του Δ.Σ. της, με την Artion AXEΠΕΥ επί... απλών ομολόγων.

Οι περισσότερες από αυτές τις συναλλαγές έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (!) ενώ στελέχη της Τρώυλος φέρεται να είναι μεταξύ των πελατών της Artion στους οποίους πιστώνονταν έσοδα από συναλλαγές στα ομόλογα.

Για όσους έχουν δε ολίγη μνήμη, επισημαίνουμε ότι κάποια από τα πρόσωπα αυτά, έλυναν και έδεναν κατά περιόδους – διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – στα ταμεία.

Και προφανώς αυτό η εποπτική αρχή το ξέρει γιατί κάνει ελέγχους σε βάθος πενταετίας.

Εξου και διακριτικά αλλά σταθερά, στις ανακοινώσεις ανακλήσεων αδειών χρηματιστηριακών εταιριών, τονίζει τις περιόδους όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε συναλλαγές εις βάρος των ταμείων.

Πέραν της επαλήθευσης, για άλλη μια φορά, ότι το χρήμα από τέτοιες συναλλαγές δεν μπορεί να έχει ούτε ”γαλάζιο” ούτε ”πράσινο” χρώμα, (του αρκεί το... μαύρο!), ο κίνδυνος για την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι να βρεθεί απολογούμενη για αυτά για τα οποία η ίδια φωνάζει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v