Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2007

Κύπρος: Τι θα.. σούρει αύριο ο κ. Χριστοδούλου;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μια δόση... αγωνίας από ορισμένους αναμένεται αύριο Πέμπτη η Ετήσια Έκθεση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Όχι τόσο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας (αυτή πηγαίνει μια χαρά) όσο γιατί είναι η τελευταία Έκθεση του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος αποχωρεί από το αξίωμα του διοικητή στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Κι ακόμη γιατί στην περυσινή Ετήσια Έκθεση ο κ. Χριστοδούλου είχε εκστομίσει... μύδρους εναντίον των διοικητικών συμβουλίων των κυπριακών τραπεζών. Με αποτέλεσμα ”να τρέχουν και να μη φτάνουν” αρκετοί επώνυμοι τραπεζικοί ”παράγοντες” της Μεγαλονήσου.

Επιπλέον, από τότε μέχρι σήμερα, έχει μεσολαβήσει η Βασιλεία ΙΙ που θέτει πολύ ψηλότερα τον ”πήχη” για τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχουν τα μέλη των Δ.Σ. των τραπεζών.

Κι όχι μόνον αυτό. Συνέβη επίσης και το ”φιάσκο” στη διεκδίκηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου, όπου ανοιχτό ήταν το ενδεχόμενο να πέσουν κι άλλα... κεφάλια, εκτός από εκείνα που τελικώς έπεσαν με την ευκαιρία της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε και κάποιες ανοιχτές διαφωνίες του διοικητή με το ΑΚΕΛ, για τον χρόνο ένταξης της Κύπρου στην ΟΝΕ, τότε ενδέχεται να έχουμε αύριο μια… πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν έχει ”κέφια” ο κ. Χριστοδούλου τα λέει... αμάσητα όσα έχει να πει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v