Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2007

Πετρόπουλος: ”Των φρονίμων τα παιδιά…

Υπάρχουν κάποιες δεκάδες εισηγμένες που θα βρεθούν κυριολεκτικά στον ”αέρα” αν πέσει το αεροπλάνο ή αν τρακάρει το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον βασικό μέτοχο.

Εν ολίγοις, σε πολλές εταιρίες λείπει η λεγόμενη ”διάδοχη κατάσταση”.

Μία από αυτές ήταν και η Μουζάκης, ωστόσο ο εκλιπών ιδρυτής της φρόντισε έγκαιρα –με ένα ιδιόμορφο για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλο- να εξασφαλίσει τη συνέχεια της εταιρίας.

Ένα άλλο παράδειγμα οικογενειακής εταιρίας που μελετά από τώρα τη διάδοχη κατάσταση είναι η Πετρόπουλος, όπου οι βασικοί μέτοχοι –αν και έχουν πολλά χρόνια ακόμη μπροστά τους- δρομολογούν από τώρα την ”επόμενη μέρα”.

”Των φρονίμων τα παιδιά”, σου λένε, ”πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Μέσα λοιπόν στα επόμενα λίγα χρόνια, όπως μάθαμε, θα αναζητηθεί διευθύνων σύμβουλος ”από την αγορά”, έτσι ώστε να μπορεί να αναπληρωθεί η συμβολή των δύο (σημερινών) βασικών μετόχων στο management του ομίλου.

Η προνοητικότητα και η οργάνωση των βασικών μετόχων της Πετρόπουλος δεν εξαντλούνται φυσικά στο συγκεκριμένο θέμα και μόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εισηγμένη έχει πολλαπλασιάσει τα κέρδη της από τότε που εισήλθε στη Σοφοκλέους.

Ούτε επίσης ότι διανέμει το 70% των κερδών της, με αποτέλεσμα η μερισματική απόδοση της μετοχής να κυμαίνεται γύρω στο 6,5%.

Ούτε, τέλος, ότι οι φετινές προβλέψεις μιλούν για μια νέα άνοδο κερδών της τάξεως του 10%, από μια εταιρία που ποτέ δεν έχει πέσει μέχρι σήμερα έξω στις προβλέψεις της.

Υ.Γ.: Άσχετο, αλλά πάσχουμε πάλι από... χώρο. Δεν θα γίνει τελικά την προσεχή Δευτέρα η γενική συνέλευση του ΣΜΕΧΑ, καθώς η συγκεκριμένη μέρα είναι παραμονή... Πρωτομαγιάς.

Το οριστικό ραντεβού των χρηματιστών, στο οποίο αναμένεται ότι θα ληφθεί απόφαση για... πρόωρες εκλογές (αυτή άλλωστε είναι η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ των μελών του) θα λάβει χώρα την 10η Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v