Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2015

Πάει και... έρχεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις υποδομές

Πάει και... έρχεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις υποδομές

Παραμονή Χριστουγέννων το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε πως «το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (Ε.Π. "Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.") 2014-2020 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υπ' αριθμ. C (2014)10160/18-12-2014 σχετική Απόφαση».

Τα ίδια είχαμε μάθει και για τα υπόλοιπα επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ τα οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Κομισιόν και της κυβέρνησης, είχαν εγκριθεί πανηγυρικά.

Την προηγούμενη Πέμπτη, όμως, μάθαμε πως ειδικά το πρόγραμμα των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος τελικά δεν εγκρίθηκε. Αντίθετα, «μέσω διαδοχικών διαβουλεύσεων» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανυποβλήθηκε στις 12 Ιανουαρίου.

Στο υπουργείο εκτιμούν, μάλιστα, πως δεν πρόκειται να εγκριθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Γι’ αυτό εξάλλου και αποφασίστηκε να παραταθεί η σύμβαση που είχαν υπογράψει με την κοινοπραξία Δρόμος Σύμβουλοι Μελετητές - Planet – ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ, η οποία είχε επιλεγεί ως σύμβουλος για την εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος.

Στην αγορά κατασκευών ελπίζουν, πάντως, πως δεν θα χρειαστούμε επτά μήνες (η σύμβαση παρατείνεται, χωρίς πρόσθετο κόστος για το δημόσιο, μέχρι τα τέλη Ιουλίου) για να ξαναεγκριθεί το... εγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v