Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2007

Universal: Θα βγούνε όλοι... νικητές;

Θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο σίριαλ του ομίλου Universal, έτσι ώστε να βγουν ικανοποιημένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι;

”Όχι” θα απαντούσαν οι 999 στους... χίλιους.

Κι όμως –όπως μας εξηγούν παράγοντες από την Κύπρο- θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Βλέπουν μάλιστα το παρακάτω σενάριο ως το πλέον πιθανό:

Α. Οι Γερμανοί πωλούν το ποσοστό που κατέχουν στη Universal Bank στον όμιλο της Ασπίδας Πρόνοιας, αποκομίζοντας υπεραξίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Όσο για τα σχέδια που είχαν περί εξειδικευμένης τράπεζας στα ναυτιλιακά, άμα έχεις τα εκατομμύρια στο χέρι, τα… αναβάλλεις μέχρι νεωτέρας. Ή έστω τα προωθείς μέσω άλλου ”οχήματος”.

Β. Ο όμιλος της Ασπίδας Πρόνοιας θα αποκτήσει τη θυγατρική Universal Bank, προσδίδοντας στις θυγατρικές του εταιρίες στην Κύπρο τραπεζική στήριξη. Και εκμεταλλευόμενος φυσικά τις συνέργιες που θα προκύψουν.

Γ. Οι επιχειρηματίες κ. Γεωργίου και Φωτιάδης θα παραμείνουν στη Universal Life, ελέγχοντας ένα ποσοστό μεταξύ του 45% και του 50%. Άλλωστε δεν ”καίγονται” για τη Universal Bank, καθώς οι μέχρι τώρα σταυροειδείς πωλήσεις μεταξύ της μητρικής ασφαλιστικής και της θυγατρικής τράπεζας είναι περιορισμένες.

Δ. Το ποσοστό που κατέχει ο όμιλος της Ασπίδας Πρόνοιας στη Universal Life θα πουληθεί σε έναν ή δύο στρατηγικούς ”παίκτες” από κοινού, ο ένας εκ των οποίων λέγεται ότι… ομιλεί καλά την ελληνική και ο έτερος την αμερικανική!

Μέσω μιας τέτοιας κίνησης, η Ασπίδα απεγκλωβίζεται από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει εξασφαλίσει την άδεια της Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στη Universal Life.

Και τέλος, οι δύο υποψήφιοι ”στρατηγικοί παίκτες” -μέσω της Universal Life- θα μπορούσαν να διευρύνουν την παρουσία τους στον ασφαλιστικό κλάδο, βοηθώντας τα μέγιστα και την πολύπαθη κατά τα τελευταία χρόνια κυπριακή ασφαλιστική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v