Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2015

Η νέα διοίκηση στην Εθνική και οι άμυνες της Inform Λύκος

Η νέα διοίκηση στην Εθνική και οι άμυνες της Inform Λύκος

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί όπως πληροφορείται η στήλη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια του οποίου θα υποβληθούν οι παραιτήσεις του προέδρου Γ. Ζανιά και του Διευθύνοντος Συμβούλου Αλ. Τουρκολιά.

Όπως έχει γράψει ο Χαμαιλέων, οι παραιτήσεις υποβάλλονται στο Δ.Σ. το οποίο εν συνεχεία συνεδριάζει υπό το αρχαιότερο μέλος για να επιλέξει τους αντικαταστάτες που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι όπως όλα δείχνουν η κ. Λούκα Κατσέλη και ο κ. Γεώργιος Μιχελής.

Απώτατη ημερομηνία για την υποβολή των παραιτήσεων και την επανασυγκρότηση του Δ.Σ. με πρόεδρο την κ. Κατσέλη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Μιχελή είναι η Δευτέρα 16/2/2015, κατά την οποία υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

INFORM ΛΥΚΟΣ: Στις μετοχές που έχουν παρουσιάσει το τελευταίο δίμηνο αρκετά καλή συμπεριφορά στο ταμπλό του Χ.Α. συγκαταλέγεται και η Inform Λύκος.

Και αυτό γιατί η εισηγμένη συνδύασε την πώληση της θυγατρικής της Austria Cards με συνολική διανομή 1,1 ευρώ στους μετόχους της. Και συγκεκριμένα:

• Ποσό 0,70 ευρώ με τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου, η οποία θα αποφασιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Φεβρουαρίου.

• Και επιπλέον 0,40 ευρώ με τη μορφή μερίσματος, που θα αποφασιστεί τυπικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους (στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης).

Αν λοιπόν, από την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής αφαιρεθεί το 1,1 ευρώ που θα επιστραφεί, τότε απομένουν περίπου 9 εκατ. ευρώ για ολόκληρη την εταιρεία που θα απομείνει.

Μιλάμε δηλαδή για τη δραστηριότητα των εκτυπώσεων (έντυπη πληροφορική), η οποία υλοποιείται μέσω των μονάδων σε Αττική και Ρουμανία.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εμφάνισε σημαντικές ζημίες την περίοδο της κρίσης, ωστόσο -σύμφωνα με τη διοίκηση της Inform Λύκος- τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και προβλέπονται καλύτερες -και κερδοφόρες- επιδόσεις στο μέλλον.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v