Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2015

Σφηνάκια για Grivalia και Ιονική Ξενοδοχειακή

Σφηνάκια για Grivalia και Ιονική Ξενοδοχειακή

Grivalia: Εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση από την Grivalia των ιδιόκτητων ακινήτων της MAKRO Cash & Carry.

Η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη μεταβίβαση της Makro στη Σκλαβενίτης.

Όπως είναι γνωστό η MAKRO διαθέτει δίκτυο 12 καταστημάτων Cash & Carry, απασχολεί 1.000 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της ανήλθε το 2014 σε 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ι.&Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για τη συναλλαγή ήταν η PricewaterhouseCoopers και νομικός σύμβουλος η εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες. Για την Grivalia νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Ποταμίτη και για τη Makro Group το γραφείο Ζέπος - Γιαννόπουλος.

ΙΟΝΑ: Νέο χαμηλό 12μήνου σημείωσε προχθές (5,05 ευρώ, χθες η συνεδρίαση έκλεισε χωρίς διαφοροποίηση τιμής) η Ιονική Ξενοδοχειακή στο ταμπλό του Χ.Α., μετά την τελευταία απότομη πτώση του χαρτιού και την υποχώρηση της χρηματιστηριακής αξίας του γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου (Hilton) στα 67,6 εκατ. ευρώ. 

Πριν από λίγους μήνες βέβαια, λέγεται πως υπήρχαν κρούσεις για την εξαγορά της εισηγμένης έναντι τιμήματος που υπερέβαινε σαφώς τα 100 εκατ. ευρώ (δηλαδή, πολύ πιο πάνω από την τρέχουσα αποτίμηση) αλλά κρατήστε πρώτον, το "λέγεται", δεύτερον το "πριν από κάποιο καιρό" (ιδιαίτερα ρευστό το περιβάλλον στην ελληνική οικονομία) και τρίτον, την πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής. 

Σε κάθε περίπτωση, η αξία ενός τέτοιου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και με τουριστική κίνηση που μάλλον προβλέπεται ανοδική τα επόμενα χρόνια, λογικά θα πρέπει να είναι μεγάλη... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v