Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2015

Entersoft: Τα ισχυρά μεγέθη και η... αδιαφορία του ταμπλό

Entersoft: Τα ισχυρά μεγέθη και η... αδιαφορία του ταμπλό

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν πως υπάρχουν εταιρείες της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. με οικονομικές επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλές άλλες εισηγμένες της «πρώτης κατηγορίας».

Ενδεικτικό παράδειγμα η εταιρεία πληροφορικής Entersoft που την Τρίτη δημοσίευσε τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014.

Συγκεκριμένα, πέρα από την άνοδο του κύκλου εργασιών από τα 8 στα 9,4 εκατ. και των καθαρών κερδών της από τις 551 χιλ. στο 1,034 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη:

• Εμφάνισε μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ταμείο 860 χιλιάδων ευρώ.

• Πέτυχε μέσα στο 2014 θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές 2,06 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκαν για να χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις (1,6 εκατ. ευρώ, καθόλου μικρό ποσό για το μέγεθος της εταιρείας) και για να διανείμουν 445 χιλ. ευρώ στους μετόχους (0,1 ευρώ ανά μετοχή με την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο 1,50 ευρώ).

• Ανέφερε πως θα προτείνει στη φετινή τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος και πάλι 0,1 ευρώ ανά μετοχή.

• Τέλος, προέβλεψε για το 2015 πως «εφόσον και οι πολιτικές εξελίξεις δεν δημιουργήσουν σημαντική ανατροπή του κλίματος, τα έσοδα και τα κέρδη θα κινηθούν αναπτυξιακά».

Η Entesoft τελεί υπό διαπραγμάτευση οριακά πάνω από την καθαρή της θέση, με δείκτη P/E στο 6,5, με μερισματική απόδοση 6,6% και με θετικές προοπτικές ανάπτυξης. Όλα αυτά πάντως πολύ μικρή σημασία έχουν για το ευρύ επενδυτικό κοινό καθώς το τελευταίο εξάμηνο ούτε μία μετοχή της εταιρείας δεν έχει αλλάξει χέρια στο ταμπλό του Χ.Α.

Αίτια είναι η πολύ μικρή διασπορά των μετοχών και το ιδιαίτερα περιορισμένο ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών για τα λεγόμενα small caps.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v