Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2015

Οι στόχοι της ΕΥΠΙΚ και το ενδιαφέρον των ξένων για κλινικές

Οι στόχοι της ΕΥΠΙΚ και το ενδιαφέρον των ξένων για κλινικές
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Περίπου στο μισό της λογιστικής της αξίας (70 εκατ. ευρώ) και με δείκτη P/E κάτι λιγότερο από 3 (καθαρά κέρδη 2014 στα 12,45 εκατ. ευρώ), είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης (μέρισμα δεν θα δοθεί φέτος εν όψει Solvency II).

Επιπλέον, η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με υψηλή μέση αξιολόγηση (rating).
Διαβάζουμε επίσης στον πίνακα αποτελεσμάτων της τους φετινούς στόχους για αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας. Και συγκεκριμένα:

«Σε αυτό το περιβάλλον και παρά την προβλεπόμενη συνέχιση της συρρίκνωσης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η εταιρία έχει θέσει για το 2015 τους παρακάτω οικονομικούς στόχους:

• Αύξηση παραγωγής κατά 5,8%.
• Μείωση των γενικών εξόδων ως ποσοστό επί της παραγωγής κατά 0,6%.
• Αύξηση των εσόδων επενδύσεων κατά 6,2%.
• Μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 1%.
• Διατήρηση του συντελεστή ζημιών στα επίπεδα του 2014.
• Αύξηση κατά 10% στα κέρδη προ φόρων.
• Μείωση του συντελεστή ακυρώσεων κατά 1%».

Και φυσικά, κάθε άλλο παρά είναι η μόνη μετοχή στο Χ.Α. που είναι διαπραγματεύσιμη με ελκυστικούς δείκτες και που θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει κέρδη σε περίπτωση που αμβλυνθεί το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία.

 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Απίστευτο και... όμως αληθινό!

Γνωστή κτηματομεσιτική εταιρεία δηλώνει πως ενεργεί για λογαριασμό πελατών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την αγορά ή εκμίσθωση ιδιωτικών κλινικών στην περιοχή της Αττικής.

Η είδηση αυτή συζητήθηκε έντονα μεταξύ των παραγόντων του κλάδου, καθώς ορισμένοι από τους σημερινούς κλινικάρχες θα πουλούσαν ακόμη και για... 1 ευρώ.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Με ποια κριτήρια κάποιος επιχειρεί να μπει σε μια αγορά -ακόμη και αν προσφέρει «σκοτωμένες» τιμές- που παρουσιάζει τόσο έντονα οικονομικά προβλήματα και τόσο μεγάλες αβεβαιότητες;

Είναι δυνατόν να βλέπει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να δουν;

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v