Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2015

«Βρέξει-χιονίσει» το ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις

«Βρέξει-χιονίσει» το ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις

Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Αυτό ανέφερε ο τέως διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Μπουχώρης, μιλώντας στο " 7th Annual Forecast Dinner" που διοργάνωσε το CFA Society Greece.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ήταν ήδη ορατή η αύξηση του κινδύνου χώρας, είναι, σύμφωνα με τον κ. Μπουχώρη χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το προσφερόμενο, δε, τίμημα του 1,4 δισ. ευρώ από την πλειοδότρια κοινοπραξία αντιστοιχεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας σε 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον για τα λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ) παρά τις καθυστερήσεις ή το πάγωμα στους διαγωνισμούς πώλησης.

Το αρχικό παράδοξο εξηγείται σύμφωνα με τον κ. Μπουχώρη από τη φύση των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς οι περισσότερες εξ αυτών είναι παραχωρήσεις εκμετάλλευσης υφιστάμενων υποδομών ή ακίνητα προς ανάπτυξη.

Επομένως, προσελκύουν μακροχρόνιου ορίζοντα επενδυτές για τους οποίους δεν είναι καθοριστικές οι βραχυπρόθεσμες αναταράξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v