Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2007

Τα πάνω-κάτω σε κατασκευές, οι στόχοι νέων deals

Η Παντεχνική άλλαξε χέρια, η ΑΘΗΝΑ πωλήθηκε και η ΑΤΤΙΚΑΤ έχει νέο βασικό μέτοχο.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ήρθαν τα πάνω-κάτω στις κατασκευές, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι η αναστάτωση θα συνεχιστεί.

Από μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα των εισηγμένων, όμως, προκύπτει ότι λίγες είναι πλέον οι εταιρίες που μπορούν να αποτελέσουν στόχο εξαγοράς.

Εξαιρούνται, βεβαίως, όσοι φιλοδοξούν να πωλήσουν τις εταιρίες τους ως ”κελύφη”, όπως αφήνει να εννοηθεί η διοίκηση της Προοδευτική. Γιατί στρατηγικός επενδυτής που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τις κατασκευές δεν πρόκειται να επιλέξει την εν λόγω εταιρία…

Ποιοι απομένουν: Οι Έδραση, ΒΙΟΤΕΡ, Αφοί Μεσοχωρίτη και Δομική Κρήτης είναι ήδη αντικείμενο φημολογίας περί προτάσεων ή συζητήσεων με ”στρατηγικούς επενδυτές”.

Για την Έδραση πολλοί θα ενδιαφέρονταν, κυρίως λόγω της εξειδίκευσής της σε ειδικά έργα θεμελιώσεων. Στη ΒΙΟΤΕΡ η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη καθώς η εταιρία ασχολείται πλέον κυρίως με τα ακίνητα. Όμως, τόσους φίλους εφοπλιστές έχει ο κ. Μαυροσκότης και κάποιος μπορεί να βρεθεί να κάνει το ”ψυχικό”.

Οι Αφοί Μεσοχωρίτη και Δομική Κρήτης, για να είμαστε ειλικρινείς, αποτελούν αμελητέες ποσότητες για την κατασκευαστική αγορά και μόνο ως ”οχήματα” μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στην Ιντρακάτ, ο κ. Σωκρ. Κόκκαλης μπορεί να διαθέσει κάποιο ποσοστό, αλλά δεν βιάζεται. Ούτως ή άλλως η εταιρία προσδοκά σημαντικά οφέλη από τη συμμετοχή της σε συγχρηματοδοτούμενα έργα όπως το Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v