Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2007

Λιμάνια της ”αγωνίας” και των... εκλογών!

Το αν θα προωθηθεί τελικά η ιδιωτικοποίηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης πριν από τις εκλογές ή μετά αναμένεται να κριθεί αύριο Τετάρτη.

Τα μάτια όλων των ενδιαφερομένων (και επενδυτικά) είναι στραμμένα με... αγωνία στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, που μεταβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ.

Εάν ο κ. Καραμανλής δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα αυτό, τότε άπαντες θα συνάγουν το συμπέρασμα ότι ο εναπομείνας χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι λίγος για να μπορέσουν να απορροφηθούν οι κραδασμοί από μια τέτοια κίνηση.

Συνεπώς η ιδιωτικοποίηση εγκαταλείπεται για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτό το σενάριο ο διεθνής διαγωνισμός να βγει στον αέρα τον Ιούλιο, και μάλιστα στο πρώτο 15νθήμερο.

Όμως, αν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, εκτιμάται ότι δεν αρκούν δύο - τρεις μήνες για να υπερκεραστεί η κρίση από τυχόν σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων, που θεωρούνται... ”εκ των ων ουκ άνευ” σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν οι εκλογές γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή τον επόμενο Μάρτιο, τότε είναι πολύ πιθανόν η ιδιωτικοποίηση να προωθηθεί τώρα.

Οπότε δεν μπορεί, σε αυτή την περίπτωση κάτι θα πει ο... ”μεγάλος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v