Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2015

Η έκτακτη βοήθεια στα έσοδα και οι καταθέσεις των υπουργείων

Η έκτακτη βοήθεια στα έσοδα και οι καταθέσεις των υπουργείων

ΕΣΟΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΤΧΣ: Τα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άλλαξαν την εικόνα των εσόδων τον Απρίλιο και στο τετράμηνο. Η κυβέρνηση εισέπραξε 555,6 εκατ. ευρώ από το ΤΧΣ τα οποία ήταν προμήθεια που είχε πιστωθεί στο Ταμείο από τις τράπεζες για τους τόκους των προνομιούχων μετοχών της περιόδου 2010-12.

Παρ ότι τα λεφτά αποδόθηκαν το Μάρτιο η λογιστική εγγραφή τους έγινε τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Έτσι τα έσοδα ενισχύθηκαν ισόποσα και έκλεισε η υστέρηση που εμφάνιζαν στο πρώτο τρίμηνο της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

Όσο για τις δαπάνες στο τέλος Μαρτίου ήταν χαμηλότερες του στόχου κατά 1,2 δισ. ευρώ και στο τέλος Απριλίου υπολειπόταν κατά περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Πληρώνουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα....

 

ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Τον περασμένο Μάρτιο οι εκροές καταθέσεων ανήλθαν ως γνωστόν στα 3,7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 1 δισ. αφορούσαν σε φορείς της κεντρικής κυβέρνησης (υπουργεία) και τα 500 εκατ. σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (Δήμοι, Ταμεία, Περιφέρειες κ.ά.)

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι καταθέσεις της κεντρικής κυβέρνησης στις τράπεζες διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισ. ευρώ από 6,6 δισ. στο τέλος Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v