Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2007

H MIG, η KKR και η... ΙNTRALOT

Με ενθουσιασμό αντιμετώπισαν τα μέσα ενημέρωσης την είδηση του IPO της ΚΚR, εκ των μεγάλων (και σίγουρα πρωτοπόρος) στις εξαγορές επιχειρήσεων μέσω μοχλευμένου δανεισμού (leveraged buy outs).

Όλα κι όλα, η ανακοίνωση της ΚΚR μιλούσε για άντληση 1,25 δισ. δολαρίων που αθροιστικά θα δώσει στην εταιρία ”μόνιμο κεφάλαιο” περί τα 6,8 δισ. δολάρια.

Έλα όμως που η MIG μετά τη συγκέντρωση των 5,2 δισ. ευρώ έχει συνολικά σήμερα ”μόνιμο κεφάλαιο” 7,4 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την KKR!

Το... ειρωνικό είναι ότι ενώ ”ξεσάλωσαν” τα Μέσα με την απόφαση της KKR να ακολουθήσει το παράδειγμα ενός άλλου private equity fund που προηγήθηκε, της Blackstone, καμιά από τις αποκαλούμενες ”σοβαρές” εφημερίδες δεν έγραψε για την επιτυχία των 5,2 δισ. ευρώ της MIG!

Ίσως επειδή το... ”κατεστημένο” δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Βγενόπουλος, από το πουθενά, κατάφερε αυτό που κανείς άλλος δεν μπόρεσε ακόμα να πετύχει, ούτε καν στην ”ανεπτυγμένη” Ευρώπη...

Στο μεταξύ, όπως μαθαίνουμε, κάποιοι ”κύκλοι” διαδίδουν ότι η INTRALOT βρίσκεται σε συζητήσεις με την MIG!

Ωραίο στόρι, δεν λέμε, πανομοιότυπο με όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν, με μεγάλη συχνότητα, στηριζόμενα στον ”μπεζαχτά” της τελευταίας.

Ξεχνούν, όμως, εκείνοι που εντέχνως ”διαρρέουν” τα περί συζητήσεων της INTRALOT με την MIG κάτι πολύ βασικό και θεμελιώδες:

Ότι η φύση των δραστηριοτήτων της Intralot (τζόγος) είναι αποτρεπτική για τους σοβαρούς Άραβες μεγαλομετόχους του ομίλου κι ο Βγενόπουλος δεν θα διακινδύνευε ποτέ να τους φέρει σε δύσκολη κατάσταση.

Εξάλλου, υπάρχει και μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που ανατρέπει τα σενάρια:

Η MIG πρέπει να τοποθετήσει τα κεφάλαιά της σε... ευκαιρίες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v